Kültür-Sanat Haber Girişi : 29 Nisan 2013 17:42

''İslam dininin evrensel boyutu'' konferansı

''İslam dininin evrensel boyutu'' konferansı
Güneş Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel konferanslarının bu haftaki konuğu Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Vahdettin Başcı oldu.
Erzurumajans-Güneş Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel konferanslarının bu haftaki konuğu Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Vahdettin Başcı oldu.

Güneş Vakfı Genel Merkezi'nde düzenlenen ve yoğun ilgi gören konferansta konuşan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Vahdettin Başcı "İslam Dininin Evrensel Boyutu" başlıklı bir konferans verdi.

Başcı Konuşmasında, " Başka dinlerin kaynağı şahsi ve kişisel olduğu halde, İslam dininin kaynağının önerme merkezli olması önemli bir husustur. İslam ilahi inisiyatifin ürünüdür. Hitap şekli de evrenseldir. "Ey inananlar", "Ey insanlar", "Ey ademoğlu" "Ey akıl sahipleri". Günümüz insanının Kuran'ın ilahi mesajına ve o mesajı insanlığa ulaştıran Hz. peygamberin örnek davranış ve yaşantısından alacağı çok şey olduğunu, O'nun ahlakının Kuran ahlakı ve insanlık için güzel bir örnektir. İslam dininin bilim ve tekniğe çok önem vermesi, gelişmeye açık bir din olması, ruhbanlığın olmaması, temizliğe önem vermesi, insan hürriyeti ve eşitlik ilkesi ve insan onuruna değer verdiğini belirterek farklı din mensuplarına hoşgörü ve musamaha gösterir. İslam dininin açık fikirlilik, samimiyet, alçak gönüllülük, güler yüzlülük, ümitle yaşama, geniş dünya görüşü, üretkenlik gibi kavramları öne çıkararak doğru, tutarlı, objektif, soğukkanlı, dengeli yaklaşım, ılımlı üslup anlayışını da göz önünde tutar." şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.