Eğitim Haber Girişi : 13 Ağustos 2016 23:25

İşte Atatürk Üniversitesi'nin yeni Rektörü Çomaklı'nın öncelikleri

İşte Atatürk Üniversitesi'nin yeni Rektörü Çomaklı'nın öncelikleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Çomaklı, ''Bana oy veren vermeyen ayrımı yapmadan, adalet ve liyakatten taviz vermeyecek ve vatanına, milletine ihanet etmeyen herkesin rektörü olacağım''
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof.Dr. Ömer Çomaklı, yaptığı açıklama ile atanma sürecini ve öncelikli hedeflerini anlattı.  Rektör Prof.Dr. Çomaklı, ''Çalışma arkadaşlarımın şunu bilmelerini istiyorum ki, bana oy veren vermeyen ayrımı yapmadan, adalet ve liyakatten taviz vermeyecek ve vatanına, milletine ihanet etmeyen herkesin rektörü olacağım'' dedi.

Atanma sürecinin kanunlarımızda belirtildiği şekilde gerçekleşmiş olduğunu anlatan Prof.Dr. Çomaklı, ''12 Ağustos 2016 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile Atatürk Üniversitesi Rektörü olarak atanmış bulunmaktayım. Bu onurlu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için tüm gayretimle çalışacağımı ifade ederek üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum'' diye konuştu.

''VATANINA, MİLLETİNE İHANET ETMEYEN HERKESİN REKTÖRÜ OLACAĞIM''

Atatürk Üniversitesi'nin yeni Rektörü Çomaklı, açıklamasında görev süresince önceliklerini ise şu şekilde sıraladı:

''Bilindiği üzere, 15 Temmuz gecesi aziz milletimizin varlığına ve hür iradesine yönelik olarak planlanmış hain darbe girişimi, milletimizin destansı direnişi sayesinde başarısız olmuştur. Milletimiz ülkemize bu kâbus günlerini yaşatan ihanet çetelerine hiçbir zaman fırsat vermeyeceğini, her şart altında başta FETÖ/PDY olmak üzere birliğimize ve dirliğimize kasteden tüm terör örgütleri ile kararlılıkla mücadele edeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Çalışma arkadaşlarımın şunu bilmelerini istiyorum ki, bana oy veren vermeyen ayrımı yapmadan, adalet ve liyakatten taviz vermeyecek ve vatanına, milletine ihanet etmeyen herkesin rektörü olacağım.

''ÜLKEMİZİN 2023 VİZYONUNA ULAŞMASINA KATKIDA BULUNACAK LİDER BİR ÜNİVERSİTE ''

Üniversitemiz, yarım asrı geçen geçmişi, bilimsel yeterliliği, öğrencileri ve mensuplarına sağladığı imkânları, ülkemizin ve bölgemizin kalkınmasına verdiği katkı ile her zaman ülkemizin önde gelen üniversiteleri arasında yer almıştır. Bundan sonraki süreçte de hedefimiz ulusal ve uluslararası ortamlarda mensubu olmaktan övünç duyulan, vereceği eğitim-öğretim, yapacağı bilimsel araştırmalar ile ülkemizin 2023 vizyonuna ulaşmasına katkıda bulunacak lider bir üniversite olmaktır. Bu amaca ulaşmak için tüm akademik ve idari personelimizin üzerine düşen görevi fazlasıyla yapacağını inanıyorum.

''SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA, AKADEMİK VE İDARİ PERSONELE TEŞEKKÜR EDERİM''

Bu vesile ile üniversitemiz rektörlüğü görevini tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Üniversitemizin başarısında büyük pay sahibi olan tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Görevim nedeniyle tebrik amaçlı çiçek gönderilmemesi, Sayın Başbakanımız tarafından başlatılan 15 Temmuz Dayanışma Kampanyasının desteklenmesi, milletimizin birlik ve beraberliğine birer tuğla olacaktır. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Su bulanık 01 Ocak 1970 02:00

    Bence önceliği Daire başkanlarına vermelidir. Çünkü ...... ??..!!!!!!....

  • Milli irade 01 Ocak 1970 02:00

    Ülkem tarihinde ilk denk bütçe Refah Partisi döneminde oluşmuş tüm çalışan emekli ve öğrenciler bu dönemde biraz da olsa refah seviyesine getirtilmiştir.Demokarsi dediğiniz nedir ki bizler demokrasi değil vatan nöbeti tutanlarız.Çünkü ülkemde demokrasi isimi sembolizeden başka hiçbir şey değildir.Yeni Rektör sayın çomaklı bu göreve layıktır.İnaşallah. Sayın Rektörümüz Çomaklı bey Üniversiteye köklü revizyon yaparsa başarılı bir yönetim oluşturur. Hatta bence işe yapı işleri daire başkanından başlamalıdır.

  • ANALİZ DOKTORU 01 Ocak 1970 02:00

    Temenni ederiz ki Koçak dönemi gibi ayrım yapmaz tüm çalışanlarınıza özellikle yardımcı hizmetler gurubuna değer verir,yıllarca lojmanları tapulayanları şutlar,Mütahitlerle gizlice buluşanları tespit eder işleri liyakat esasına dayalı hak edene verir hastanelerde ücretli muayene sistemine dur dersiniz.RABBİM hayırlı ve uğurlu etsin.Yeni göreviniz Erzuruma ve Erzurumluya hayırlar getirmesini temenni ederiz.

  • adem 01 Ocak 1970 02:00

    Malesef hak edilmeyen bir atamayla herkesin rektörü olmayı lütfen geçiniz seçimden öncede birlikten beraberlikten bahsediliyordu ne oldu sıfır bence liyakatli değil hoş sizde. Aynı fikirdesinizde

  • Mahmud 01 Ocak 1970 02:00

    Tayyip erdogan sanki sizin kadar akilli degil.Reis gerekli araştırma yiyapti omer hocayi secti.Siz zaten elestirmek icin yer ariyordunuz omerhoca ise baslamadan siz bunlara başladınız kimin kimlere ne sozler verdigini cok kimse bildigi gibi devlette kimin nekadar vatanperver oldugunu biliyor.Bosuna yirtinmayin. En cok ittifak kuranlar gecmisdede belli idi simdide belli. Görünüşü vatanperver ici baska insanlar.

  • Mahmud 01 Ocak 1970 02:00

    Tayyip erdogan sanki sizin kadar akilli degil.Reis gerekli araştırma yiyapti omer hocayi secti.Siz zaten elestirmek icin yer ariyordunuz omerhoca ise baslamadan siz bunlara başladınız kimin kimlere ne sozler verdigini cok kimse bildigi gibi devlette kimin nekadar vatanperver oldugunu biliyor.Bosuna yirtinmayin. En cok ittifak kuranlar gecmisdede belli idi simdide belli. Görünüşü vatanperver ici baska insanlar.