İlçeler Haber Girişi : 12 Mart 2012 14:43

İstiklal Marşının kabülünün 91. yıldönümü

İstiklal Marşının kabülünün 91. yıldönümü
Erzurum'un Pasinler ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 91. yılı düzenlenen törenle kutlandı.
Erzurum Ajans-Erzurum'un Pasinler ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 91. yılı düzenlenen törenle kutlandı.
Pasinler Anadolu Lisesi Kültür Merkezi salonunda İstiklal Marşının 91. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Pasinler Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Salim Dilli, "12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 91. yılında büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u minnet ve rahmetle anıyoruz" dedi.
Programda Pasinler Mesleki ve Eğitim Merkezi’nin tiyatro öğrencilerinin İstiklal Marşının yazılışı ve kabul edilişini anlatan oratoryusu gösterimi sahneye konuldu. Sahnelenen oratoryusu bitişinde öğrencilerin açtıkları Türk bayrakları programa katılan davetliler ve vatandaşlar tarafından ayakta alkışladılar.
Öte yandan İstiklal Marşını güzel okuyan birincilere İlçe Kaymakamı Cihangir Güler, ikincilere Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı A. Kadir Acar, üçüncüye ise İlçe Emniyet Müdürü Şaban Beşer tarafından ödüller verildi. Pasinler Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleşen programa İlçe Kaymakamı Cihangir Güler, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı A. Kadir Acar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok vatandaş katıldı.
P
rogram sonrası Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Salim Dilli tarafından Kaymakam Cihangir Güler’e İstiklal Marşının Osmanlıca yazılı olduğu bir tablo hediye edildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.