Bölge Haber Girişi : 05 Şubat 2011 17:25

Kapanışta açılış gibi görkemli olacak!..

Kapanışta açılış gibi görkemli olacak!..
Erzurum'da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılışı gibi kapanış töreninin de görkemli olacağı bildirildi.

Erzurum Ajans-Erzurum'da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılışı gibi kapanış töreninin de görkemli olacağı bildirildi. Kapanış törenleri için bin 500 kişilik bir ekip çalışmalarını tamamladı.

Oyunlardaki tören organizasyonlarını gerçekleştiren Tigris Turizm AŞ ile Teamcon Kongre Organizasyon AŞ iş ortaklığı (TİT Events Management) Genel Koordinatörlüğü ile Anadolu Ateşi Dans Grubu, kapanış töreni için çalışmalarını Cemal Gürsel Stadyumu'nda gerçekleştiriyor.

Anadolu Ateşi ve 2011 UNIVERSIADE Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, açılışın çok muhteşem olduğunu belirterek, açılışta koşulların biraz daha kolay olduğunu ancak kapanış töreni için eksi 32'leri bulan hava sıcaklığında çalışma yaptıklarını ifade etti.

Stadyum içerisindeki karın 50 işçi tarafından gece gündüz temizlendiğini ancak kar yağışının belirli aralıklarla devam ettiğini belirten Erdoğan, "Ama bunu da atlatacağız. Kapanışta 'Nuh'un Gemisi' isimli yeni bir bölümümüz var. Bu bölge efsanelerin bölgesi, doğuların kapılarıdır. Anadolu'nun girişi, İpek Yolu güzergahı olan bir bölgedir" dedi.

Ağrı Dağı'na 100 kilometrelik bir mesafede bulunduklarını anlatan Erdoğan, bütün dinlerdeki ortak tema olan Nuh Tufanı ve efsanesine göndermeler yaparak, kapanış töreninin bir bölümünde de Nuh Tufanı'nı canlandıracaklarını belirtti.

KAPANIŞ TÖRENİNDE KIZAKLI AT KULLANILACAK

Kapanış programında Anadolu Ateşi Troya'nın dünyada en çok ilgi gören bölümlerini canlandıracaklarını da vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "Kapanışta bir de gelenek olduğu üzerine sanatçı konseri olacak. Kapanış törenlerinde genellikle bu tip büyük etkinlikler yapılmaz ama biz rahat durmuyoruz, çalışıyoruz. Yine 500 dansçı ile hazırladığımız koreografiyle buraya uyarlanmış hallerini izleyeceksiniz. Açılışta ciritçiler müthiş ilgi gördü. Kar yağışı nedeniyle hızlı bir giriş yapamadılar ama yine de çok

beğeni topladı. Anadolu Ateşi Dans Topluluğu olarak açılışta ilk kez gerçek at kullandık, kapanışta ise yine ilk kez kızaklı at kullanacağız. Bizim için bu da ilk olacak."

Anadolu Ateşi'nde daha önce hiç kullanılmayan yepyeni bir projeyle izleyicilerin karşına çıktıklarını vurgulayan Mustafa Erdoğan, "Bu UNIVERSIADE'nin çapını aşan, aslında bir olimpiyat açılışıydı. Eğer Türkiye'de olimpiyat yapılacaksa, kimlerin nasıl, neyi yapabileceğini göstermek için bunu yaptık. Çok zevkli bir çalışmaydı, hem Erzurumlulardan hem de bakanlıktan ciddi destek gördük" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.