Bölge Haber Girişi : 05 Şubat 2010 00:39

Kaplıcalar hamam kültüründen kurtuluyor!..

Kaplıcalar hamam kültüründen kurtuluyor!..
Aziziye Belediye Başkanı AK Partili Fatih Cengiz, 'edep yerleri görünüyor' diye kaplıca havuzlarına peştamal ile girilmesini yasakladı. Cengiz, "Kaplıcaları hamam kültüründen kurtarmalıyız"dedi.
Erzurum Ajans- Kaplıcada havuza giren erkeklerin şortlu, kadınların da mayolu olması gerektiğini söyleyen Başkan Cengiz, "Yasağa uymayanlar havuza giremez" dedi.

Kaplıcaların hamam kültüründen kurtarılacağını kaydeden Cengiz, "Dünyanın her yerinde havuza şortla giriliyor. Çünkü kaplıcalar umuma açık toplu kullanım yerleridir. Şimdiye kadar vatandaşların büyük bir bölümüne peştamal veriliyordu. Onlar da peştamalin içine bir şey giymiyorlardı. Peştamal görüntü ve şekil itibariyle uygunsuz görüntülere sahne olabiliyor" dedi.

Peştamalin bele iyi bağlanamaması durumunda havuzda açıldığını ve kullanan kişiyi zor durumda bıraktığını belirten Başkan Fatih Cengiz, "Erkeklerde şort, kadınlarda da mayo şartı getirerek bu riski ortadan kaldırdık. Peştamali müşteriye havuzdan çıkıp kurulanacağı zaman veriyoruz. Peştamalin üzerine yine bizim vediğimiz bornozu giyinen müşteri kabinlerde kurulandıktan sonra giyiniyor" dedi.

Uygulamanın çok olumlu karşılandığını söyleyen Cengiz, "Kadınlar da önceden havuza iç çamaşırları ile giriyormuş. Onlar da kaplıyaca gelirken, mayolarını yanlarında getiriyor. Kurallara uymayanlar kesinlikle havuza giremiyor. Bu konuda taviz vermiyoruz" diye konuştu.

Kaplıca

Havuzda şort uygulamasından memnun olduklarını vurgulayan müşterilerden Emre Denger ise "Peştamal üzerimizdeyken gerçekten rahat değildik. Bazen havuzda açılıp düşüyordu. Ya da karşımızda dikkatsizce oturan bir kişinin her yeri görünebiliyordu. Şimdi istediğimiz gibi rahat hareket edebiliyor, havuza balıklama atlayabiliyoruz. Şort getirmeyenlere kaplıcalarda şort veriliyor" ifadelerini kullandı.

Havuz, sauna, buhar banyosu, fizik tedavi merkezi ve fitness salonları ile 82 yatak kapasiteli termal tesisler, belediye tarafından işletiliyor. Kükürtlü şifalı suyun mide, böbrek ağrıları, kadın, cilt ve romatizmal hastalıkların tedavisinde olumlu etkileri bulunduğu belirtiliyor. (Kaynak:CNN Türk)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.