Bölge Haber Girişi : 04 Şubat 2010 12:18

Başkan Küçükler'den yetersizlik notu!..

Başkan Küçükler'den yetersizlik notu!..
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İrfan Salın'ın, Başkan Küçükler ile yaşadığı gerilim sicil notuna da yansıdı. Son 4 yılda 90 ila 100 arasında not alan Salın'ın notu bir anda 60'ın altına düştü ve 'yetersiz' olduğu ifade edildi.

Erzurum Ajans-Büyükşehir Belediyesi’nde 10 yıldır Genel Sekreterlik görevini sürdüren İrfan Salın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler döneminde hep 90 ila 100 arasında sicil notu aldı. Ancak son seçimlerden sonra iki arasında ipler kopunca, Salın’ın notu birden bire notu düştü ve ‘yetersiz’ kanaatine varıldı. Belediyedeki üst düzey bürokratların 2009 yılı sicil notlarını veren Başkan Küçükler’in, uzun süredir görevden almak istediği Genel Sekreter İrfan Salın’a hem 60’ın altında not vermesi hem de ‘yetersiz’ notu düşmesi, tartışma konusu oldu.

 

GÖREVDEN ALMA HAMLESİ

 

Bürokratlara 60 ve 90 arasında verilen notlar, kayıtlara ‘başarılı’ olarak geçerken, 90 ve 100 arasındaki notların da ‘süper’ olarak kabul edildiği biliniyor. Bürokratların başarısızlığı ise sicil amirinin yıl sonunda verdiği notların 60’ın altına düşmesiyle ortaya konuluyor. Ancak 60’ın altında not verilebilmesi için kanunlar, ‘belge’ şartı da koyuyor. Başkan Küçükler’in, Genel Sekreter Salın’ın notunu bir anda 60’ın altına düşürüp, bir de ‘yetersiz’ notunu kayıtlara geçirmesinin, İrfan Salın’ın görevden alınması yönünde bir hamle olarak yorumlanıyor.

 

SALIN YARGIYA GİDECEK Mİ?

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile yaşadığı gerilimin ardından sicil notu bir anda 90’ın altına düşen Genel Sekreter İrfan Salın’ın konuyu yargıya taşıyıp, taşımayacağı merak konusu oldu. Salın’ın yargıya gitmemesi halinde, görevden alınmasının kolaylaşacağı savunuldu.
Daha önce birkaç kez ‘istifa et’ diyerek görevinden ayrılmasını isteyen Küçükler’e, resmi yazıyla bazı sorular yönelten Salın’ın bu sorularına halen daha cevap verilmediği de ortaya çıktı. Salın’ı görevden almak için ‘sicil’ hamlesi yapan Küçükler’in bundan sonraki hamlesi de merak ediliyor. (Kaynak:Palandöken)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.