Bölge Haber Girişi : 26 Ocak 2010 00:07

Kar komandoları görev başında!..

Kar komandoları görev başında!..
Erzurum'da aniden bastıran kar yağışı kentte yaşamı felç etti. Kar yağışının durmasıyla birlikte başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, merkez ilçe belediyeleri yoğun şekilde karla mücadele çalışması başlattı.

Erzurum Ajans- Erzurum’da aniden bastıran kar yağışı kentte yaşamı felç etti. Kar yağışının durmasıyla birlikte başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, merkez ilçe belediyeleri yoğun şekilde karla mücadele çalışması başlattı.

 

BÜYÜKŞEHİRİN KAR TİMLERİ GÖREVDE!..

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, aniden bastıran kar yağışı sonrası şehrin ana caddelerinde adeta kar seferberliği ilan etti. Daha önceden yapılan hazırlıklar plan dahilinde uygulamaya konuldu. Tecrübeli karla mücadele ekipleri ile şehrin dört bir yanında karla mücadele çalışması başlatan ekipler, kar yağışının devam etmesinin çalışmaları olumsuz yönde etkilediğini söylediler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kar yağışı öncesi gerekli hazırlıkların yapıldığını belirterek, kar yağışının durmasının hemen ardından 150 personel ile öncelikli olarak ana artellerde temizleme çalışması yaptıklarını söyledi.

Küçükler, Büyükşehir Belediyesi olarak kış mevsiminde karla mücadele çalışmalarında son model makine parkıyla devam ettirdiklerini dile getirerek, ekiplerin 6 greyder, 1 kar bıçağı kamyon, 5 dozer, 50 kamyon, 2 seyyar tamir ekibi ve 4 kar üstü aracıyla çalışmalarını 24 saat vardiyalı olarak devam ettireceğini bildirdi.

 

AZİZİYE BELEDİYESİ 40 KİŞİLİK EKİP KURDU

 

Erzurum’da etkili olan kar yağışıyla birlikte Aziziye Belediyesi hummalı bir çalışma içerisine girdi. 40 kişilik özel ekiple karla mücadele eden belediye, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bugüne kadar yaptığı çalışmalarda ilçeyi bir bütün olarak ele alan belediye ekipleri, karla mücadele çalışmalarını da aynı şekilde sürdürerek, 20’si köy 33 mahallede çalışma yapıyor. Aziziye Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Oral, etkili olan kar yağışıyla birlikte ekiplerin yoğun bir şekilde çalışma yaptığını dile getirerek, halkın kara mahkum edilmemesi için çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.


Köylerle birlikte 33 mahallede karla mücadele çalışması yapıldığını kaydeden Oral, yolların düzenli bir şekilde ulaşıma açık tutulduğunu, kaldırımlarda temizleme ve kar kaldırma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.


Aziziye’nin hizmet alanı olarak şehrin en büyük ilçelerinden biri olduğuna vurgu yapan Uğur Oral, “Çalışma sezonunda rutin belediye hizmetlerini ilçemizin her köşesine eşit şekilde yaydığımız gibi, karla mücadele çalışmalarında da aynı azim ve kararlığı sürdürüyoruz. Tüm ekiplerimizi karla mücadele için seferber etmiş durumdayız ve iki gündür etkili olan karın halkımıza sıkıntı getirmemesi için çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

PALAN’DÖKENDE GECE-GÜNDÜZ KAR MESAİSİ

 

Palandöken Belediyesi, yağışın kesilmesinin ardından hummalı bir temizleme çalışmasına başladı. Sabah saatlerinden itibaren yollarda ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmasına başlayan Palandöken Belediyesi'ne bağlı; Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlüklerine bağlı ekipler, kar temizleme çalışması için nüfusun yoğun olduğu cadde ve sokaklar da hummalı bir çalışma içerisine girdi. 


Kar temizleme çalışmaları da kullanmak üzere 40 ton tuz, 80 ton cüruf, 4 greyder, 4 loder, 8 kamyon, 2 traktör kepçe, 1 mini loder, 1 kazıyıcı, 1 yükleyici ve 1 kontrol aracı ile 15 gündüz 15 gececi olmak üzere toplam 30 personel iki verdiye halin de görev yaptı.

Kar temizleme çalışmalarının kaldırımlarda yeterli düzeyde yapılmadığı yönünde yapılan eleştirilere de cevap veren Bulutlar; "Kar yağışı sürekli olmasından dolayı kısmi temizleme çalışması yaparken, ağırlık olarak tuzlama çalışmasına yöneldik. Hava sıcaklıklarının özellikle eksi derecelere düşmesi ve erimeden kaynaklı buzlanmalarla mücadele etmek için, gece vardiyalarımızda sürekli tuzlama yaptık. Kar yağışının durmasıyla birlikte de temizleme çalışmalarımıza başladık" dedi.


Temizleme çalışmalarının yapılamadığı bölgelerde yaşayan vatandaşların da, Palandöken Belediyesi'ne uyarıda bulunmaları çağrısı yapan Başkan Bulutlar; "Halkımızın daha az kıştan etkileneceği bir şekilde hizmet vermek durumundayız. Ufak tefek ulaşamadığımız yerler olmuştur. Bu konuda da halkımızın sağduyusuna güveniyoruz. Ulaşamadığımız bölgelerde de halkımız bizi uyarırsa, o noktalara da süratli bir şekilde ulaşmanın gayreti içinde olacağız. Sağ olsunlar personelimiz son derece duyarlı ve bu konuda gayretli çalışıyor. Bu gayretlerin tamamı da Palandöken halkının kışı daha az etkilenerek geçirmelerini sağlamak içindir" ifadelerini kullandı.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.