Bölge Haber Girişi : 29 Nisan 2010 00:43

Karaca Erzurum'da konferans verecek!..

Karaca Erzurum'da konferans verecek!..
TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Erzurum&da düzenlenecek etkinliklere katılmak ve konferans vermek üzere Erzuruma geliyor. 30 Nisan Cuma günü,

Erzurum Ajans-TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Erzurum’da düzenlenecek etkinliklere katılmak ve konferans vermek üzere Erzurum’a geliyor. 30 Nisan Cuma günü, sabah 09.00’dan başlayarak, Hilalkent, Celal Akın ve Aydın Doğan ilköğretim okullarında düzenlenecek olan çeşitli etkinliklere katılacak olan Hayrettin Karaca, öğleden sonra da, Özel İstiklal İlköğretim Okulu’nda düzenlenecek “Yavru TEMA Şöleni”ne katılacak. Buradaki programın ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret edecek olan TEMA Vakfı Onursal Başkanı Karaca, akşam saat 17.00’de ise, Atatürk Üniversitesi Gösteri ve Kültür Merkezi’nde “Toprak ve Su” konulu bir konferans verecek.
Hayrettin Karaca, Erzurum gezisinin ikinci gününde ise, Tortum ilçesine bağlı Serdarlı Beldesi Katıklı Mahallesi’ndeki “HES Bilgilendirme Paneli”ne katılacak. Karaca, burada yöre halkıyla bir araya gelerek, HES’ler konusunda görüş alışverişinde bulunacak.
TEMA Vakfı Erzurum Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, Hayrettin Karaca’nın katılımıyla gerçekleştirilecek olan etkinliklerin, oldukça renkli geçeceğini belirterek, düzenlenecek olan programlara herkesin davetli olduğunu söyledi. Karaca’nın, Erzurum gezisinin ilk gününde konferans vereceğini, ikinci gününde ise, Tortum ilçesine bağlı Serdarlı Beldesi’nde HES’lerle ilgili olarak yöre halkını bilgilendirme amacı taşıyan panele katılacağını anlatan Bedirhanoğlu, “Düzenlenecek olan panelde, HES’lere karşı bir platform oluşturma ya da protesto etme gibi bir yaklaşım sergilemeyeceğiz. Tam tersine, Erzurum’da yapılması düşünülen HES’lerin, yörede meydana getireceği etkilerle ilgili olarak yöre halkını bilgilendireceğiz.” Dedi.
Havzadaki yerleşim yerlerinde yaşayan halkın yanında, Türkiye’nin birçok bölgesinden de katılımın beklendiği panelin, toplumun bilgilendirilmesi işlevini de üstleneceğini kaydeden Bedirhanoğlu, böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesinde Erzurum’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de çok büyük bir paya sahip olduklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.