Bölge Haber Girişi : 29 Nisan 2010 00:40

AÜ' de THM ve TSM Ses Yarışması!..

AÜ' de THM ve TSM Ses Yarışması!..
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünce bahar şenlikleri kapsamında Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği amatör ses yarışması düzenleneceği bildirildi.

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nce bahar şenlikleri kapsamında Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği amatör ses yarışması düzenleneceği bildirildi.
Atatürk Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada; “Kültürümüzün bir ürünü olan geleneksel müziklerimizin yayılıp, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması aynı zamanda gençlerin serbest zamanlarının bu tür olumlu etkinliklerle değerlendirilmesi amacıyla Atatürk Üniversitesi bünyesinde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği amatör ses yarışmaları düzenlenecektir” denildi.
Yarışmaya katılacak olan adayların başvurularını 30 Nisan ile 10 Mayıs 2010 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na şahsen yapmaları gerektiğinin belirtildiği açıklamada, ön elemelerin ise, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi Salonu’nda 11 ile 12 Mayıs 2010 tarihlerinde, yapılacağı kaydedildi.
Açıklamada, başvuru koşulları ise şöyle sıralandı: “Üniversitemizde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora bölümlerinde kayıtlı öğrenci olmak. Başvuru esnasında öğrenci kimliği ibraz edilecektir. Başvurular üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına şahsen yapılacaktır. Etkinlikler Türk sanat müziği ve Türk halk müziği alanında gerçekleştirilecektir. Seslendirilecek olan eserlerin TRT repertuarında kayıtlı olması gerekmektedir. Katılımcılar seslendirecekleri eserleri Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği sözlü eserler repertuarından belirleyecektir. Arabesk ve pop gibi müzik türleri yarışmanın dışında tutulacaktır. Ön elemeye katılacak olan yarışmacılar 2 eser hazırlayacaktır. Ön eleme sonunda finale kalan öğrenciler bir eser icra edeceklerdir. Adayların seslendirecekleri eserlerin notalarını getirmeleri zorunludur. Adayların seslendirecekleri eserlerin süreleri en fazla 5 dakikadır. Ayrıca her iki dalda da, ilk 3 dereceye girenlerin haricindeki 8 sıralamaya plaket verilecektir. Her iki dalda da birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye ise, çeyrek altın verilecektir.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.