Spor Haber Girişi : 23 Ocak 2017 16:30

Karne Hediyesi 'Kış Kampı'

Karne Hediyesi 'Kış Kampı'
Erzurum'da yarı yıl tatili hediyesi olarak kış kampına alınan öğrenciler, gitar eşliğinde türkü söyleyerek, kardan adam yaparak kitap okuyarak zaman geçiriyor.
Erzurumajans-Erzurum'da yarı yıl tatili hediyesi olarak kış kampına alınan öğrenciler, gitar eşliğinde türkü söyleyerek, kardan adam yaparak kitap okuyarak zaman geçiriyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının projelerinden 'Gençlik Akademileri' kapsamında düzenlenen kış kampı için 30 öğrenci, şehir merkezine 45 kilometre uzaktaki Kandilli Kayak Merkezinde bir araya geldi. Üç günlük kampa katılan öğrenciler, sıfırın altında 25 derecede kardan adam, Eskimoların 'iglo' adını verdikleri ev ve kardan tank yaptılar. Ateş etrafında gitar eşliğinde türkü söyleyip, şiirler okuyan öğrenciler, yanan ateş üzerinden atlayarak eğlendi.

Kış kampındaki öğrencilerin etkinliklerinin bir bölümüne Vali Seyfettin Azizoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil bir süre eşlik etti. Etkinlikte Yıldız, Nurullah Genç'in 'Yağmur' adlı şiirini seslendirdi, Taşkesenligil ise ateş üzerinden atladı. Vali Azizoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün yarı yıl tatil nedeniyle okullarda başarılı ve gönüllü olanları gençlik kampına aldıklarını bildirdi. Kandilli Kayak Tesislerinde ki kampla ilgili Vali Azizoğlu,  ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin katıldığı kış kampında Erzurum dışından gelen öğrencilerin de bulunduğunu bildirdi. Azizoğlu, şunları söyledi:

"Öğrenciler tatile girdi. 3 günlük de olsa böyle güzel bir mekanda bir araya gelip zaman geçirmiş olmaları, arkadaşlarıyla olmak istemeleri gerçekten takdire şayan. Çocuklarımız böylece kendilerini ikinci yarıya daha iyi hazırlayarak motive ediyorlar. Aynı zamanda Erzurum'un tarihi ve kültürel zenginliklerini de burada görmüş, öğrenmiş olacaklar. Ayrıca eğlenmiş, tatil yapmış olacaklar. Biz de onlarla eğlenmiş olduk. Arkadaşlarımızla ateş yaktık, ateşin yanında türkü söyledik, şiirler okuduk. Erzurum, kış sporları açısından önemli bir merkez, tesisler sayesinde tam bir cazibe merkezi. Erzurum'un böyle güzel tesislere sahip olması sebebiyle kış aylarında binlerce kayak sever, keyifli bir kış tatili geçirmek için ilimizi tercih ediyor. Biz de bu sayede artık Erzurum'da kış mevsiminin zorluklarını değil güzelliklerini yaşıyoruz. Şubat ayında Erzurum'da düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na da tüm hemşehrilerimizi ve kış sporları sevenleri bu güzellikleri birlikte yaşamaya davet ediyoruz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.