Bölge Haber Girişi : 21 Şubat 2010 13:49

Karüstü güreşi çimüstüne döndü!..

Karüstü güreşi çimüstüne döndü!..
Artvin'in Şavşat ilçesinde bu yıl 15. düzenlenen Veliköy Karüstü Karakucak Güreşleri, kar olmayınca çim üzerinde yapıldı.

Erzurum Ajans-Artvin’in Şavşat ilçesinde bu yıl 15. düzenlenen Veliköy Karüstü Karakucak Güreşleri, kar olmayınca çim üzerinde yapıldı.
Veliköy Kültür Kalkındırma ve Dayanışma Derneği ile Veliköy Köyü Muhtarlığı’nca organize edilen 15′inci Karüstü Karakucak Güreşleri’ni, İlçe kaymakamı Salih Altun, Şavşat Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hasan Şahin, ilçe belediye başkanı M. Naci Köroğlu, Artvin Orman Bölge Müdürü A.Köksal Coşkun, Eski Milli Güreşçi İl Sağlık Müdürü Seyfettin Demirci, İlçe Emniyet Amiri Fevzi Yıldırım, İş adamı İsmail Temiz ve çok sayıda vatandaş izledi.
Güreşlere, Gürcistan’dan 30 olmak üzere, İzmit, Kahramanmaraş, Tokat, Samsun, Sivas, Karamürsel, Artvin, Edirne ve Erzurum illerinden toplam 130 pehlivan katıldı. Bu yıl bölgede kar olmaması nedeniyle güreşler, Veliköy Bolokor mahallesi mevkiinde çim üzerinde çamurlu bir zeminde yapıldı.
Kaymakam Salih Altun güreşlerin ilçe tanıtımına katkı sağlayacağını belirterek bu geleneğin sürdürebilir olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Kaymakam Altun, “Kar yağmış olsaydı geleneklere daha uygun olurdu. Yinede bu geleneğin 2010 yılında da sürdürülüyor olması çok güzel. İlçemizin tanıtımına büyük katkıları olan bu güreşlerin daha organizeli bir şekilde devam etmesi hepimizin isteği olacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
11 sıklette gerçekleştirilen güreşlerde, Tokatlı Atilla Balcı’yı mağlup eden Erzurumlu Hamza Köseoğlu Başpehlivanlığı kazanarak 3 bin liralık ödülün sahibi oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.