Erzurum Haber Girişi : 27 Aralık 2013 17:18

Kasımpaşa camisi yeniden ibadete açıldı

Kasımpaşa camisi yeniden ibadete açıldı
Erzurum'da Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Kasımpaşa Camisi yeniden ibadete açıldı.
Erzurumajans-Erzurum'da Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Kasımpaşa Camisi yeniden ibadete açıldı.

Mülkiyeti Erzurum Valisi Cerrah Kasımpaşa'ya ait olan tarihi caminin açılışı Vali Ahmet Altıparmak'ın katıldığı törenle yapıldı. Vali Altıparmak, 350 yıllık Ata yadigarı eserin restorasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Altıparmak, tarihi eserlerin geleceklere taşınması gerektiğini belirterek, "Böyle bir tarihi eserimizi ayakta tutmamız gerekir. Bundan dolayı da yine tüm bürokratlarımıza, çalışan mimarından mühendisine ve işçisinden desinetörüne herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Törene Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız katıldı. Altıparmak ve beraberindekiler, açılış kurdelesini kestikten sonra ilk cuma namazını camide kıldı.

KASIMPAŞA CAMİSİ


Erzurum Gürcü Kapı ile Tahtacılar Caddesi arasında bulunan Kasımpaşa Camisi'ni kitabesinden öğrenildiğine göre; Erzurum Valisi Cerrah Kasımpaşa 1667 yılında yaptırmıştır.

Mimari yönden özelliğini yitirmiş olan bu cami dikdörtgen planlı olup, üzeri düz bir damla örtülüdür. Son cemaat yeri de dört ağaç sütunun taşıdığı bir çatı ile örtülüdür. Kesme taş kaideli, yuvarlak gövdeli ve tek şerefeli bir minaresi bulunmaktadır.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • okan türk 01 Ocak 1970 02:00

    YAPANDAN YAPTIRANDAN EMEĞİ GEÇENDEN ALLAH RAZI OLSUN. AMA DİKKATİMİ ÇEKTİ AÇILIŞI VALİ, VALİ YARDIMCISI EMNİYET MÜDÜRÜ YAPMIŞ YANI BU İNSANLARIN HEPSİ BAŞKA ŞEHİRDEN GELMİŞ ERZURUMDA GÖREV YAPIYOR YANİ HİÇ BİRİ ERZURUMLU DEĞİL PEKİ BU ŞEHRİN BELEDİYE BAŞKANI NEREDE M. VEKİLİ NEREDE ADAYLARI NEREDE ENCÜMENLERİ NEREDE.. LAFA GELİNCE HEPSİ MEMLEKET SEVDALISI AMA İCRAATE GELİNCE HİÇ BİRİ YOK ORTADA. ERZURUM`DAKİ CAMİİNİN AÇILIŞINI BİLE ERZURUMLU OLMAYANLAR YAPIYOR YAZIK..