Spor Haber Girişi : 21 Haziran 2012 12:00

Kaya madalyayı hakem hataları sonucu kaybetti

Kaya madalyayı hakem hataları sonucu kaybetti
Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Sağlıkspor Kulübü’nün Türkiye şampiyonu Taekwondocusu Soner Kaya 54 kiloda Avrupa 5.si olarak Türkiye’ye döndü.
Erzurum Ajans-Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Sağlıkspor Kulübü’nün Türkiye şampiyonu Taekwondocusu Soner Kaya 54 kiloda Avrupa 5.si olarak Türkiye’ye döndü.
Yunanistan’ın Başkenti Atina’da yapılan Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Soner Kaya, Çeyrek finalde Belaruslu rakibine mağlup olarak elendi ve madalya şansını kaybetti. Sağlıkspor Antrenörü ve Milli takım Antrenör Kemal Yıldıran nezaretinde Yunanistan’da yapılan şampiyonada Türkiye’yi temsil eden Milli taekwondocu Soner Kaya, hakem hataları sonucu Belaruslu rakibine mağlup oldu. Türkiye şampiyonada kazandığı 2 Altın, 2 Gümüş ve 2 Bronz madalya ile bayanlarda ikinci, erkeklerde üçüncü olurken, genel klasmanda ise üçüncülüğü elde etti. Bayanlarda Rusya birinci, Türkiye ikinci olurken Fransa ve İsveç üçüncülüğü paylaştılar. Erkeklerde Portekiz birinci olurken, Rusya ikinci oldu. Türkiye, Belarusla birlikte üçüncülüğü paylaştı. Genel klasmanda ise; Rusya birinci olurken, Portekiz ikinci oldu. Türkiye, İsveç ile birlikte üçüncülüğü paylaştı.
Ay-yıldızlı forma ile 54 kiloda müsabakalara katılan Erzurumlu Soner Kaya, ilk turda Polonyalı Mecmajer Jaroslaw’ı 8-4, ikinci turda Fransız Chellamooto Dylan'nı 8-3 yenmesine rağmen, çeyrek finalde Belaruslu Kokshyntsau Illia'ya 7- 5 yenilerek şampiyonaya veda etti. Milli taekwohrocunun hocası Kemal Yıldıran, “İlk kez katıldığımız böylesine önemli bir şampiyonada Soner Kaya, Londra olimpiyatlarına katılacak olan rakibini yendi. Ardından Çeyrek finalde Belaruslu rakibi ile karşılaştı. Soner hakem hataları sonucu önde olduğu maçı 7-5 kaybederek madalya şansını yitirdi” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.