Spor Haber Girişi : 13 Şubat 2015 11:54

Kayak Federasyonu'nda deprem... Tanyeri istifa etti...

Kayak Federasyonu'nda deprem... Tanyeri istifa etti...
Erol Yarar'ın başkanlığındaki Kayak Federasyonu'nda işler karıştı. Yönetimin önemli isimlerinden Yavuz Tanyeri, sert sözlerle görevinden istifa etti...
Erzurumajans-Türkiye Kayak Federasyonu'nun bir yıl önce göreve gelen yeni yönetiminde ilk istifa yaşandı. Yönetim kurulu üyesi Yavuz Tanyeri, "İdari, mali ve sportif işlerle ilgili kendisine ve yönetim kuruluna bilgi verilmediğini" gerekçe göstererek, görevinden istifa etti.

Önceki yıllarda federasyon başkanlığına da aday olan ve geçtiğimiz Nisan ayında yapılan seçimlerde Erol Yarar'ın listesinde yeralan Yavuz Tanyeri, İstifasının nedenini tek kelimeyle "İletişimsizlik" olarak özetledi. Tanyeri, "İstanbul'dan işler yürüyor, benim haberim yok. Benim gibi yönetimdeki hemen hemen hiç kimsenin, federasyonun faaliyetlerinden haberi yok!" iddiasında bulundu.

"KİMSEYE İFTİRA ATAMAM"

"Sıkıntı var diyenlerin, gördüğü sıkıntıyı dile getirmek lazım. Delikanlılık budur" diyen Tanyeri, şunları söyledi: 

 İdari, mali ve sportif işlerden bilgi sahibi olmadığımı istifa dilekçemde de belirttim. Bilgi verilmiyor bizlere, ne olduğunu bende bilmiyorum ki! Ben kalkıp kimseye iftira atamam. Ama federasyonların iş ve işleyişi bellidir. Bir şey varsa, yönetim kuruluna getirilir, orada bu iş tartışılır, oylanır, karar defterine yazılır ve uygulanır. Daha sonra da uygulamada ne oldu, ne olmadı, bu değerlendirilir. Yani biz böyle dedik ama, bunları yapmamışsınız denir, yapmayan insanlardan da hesap sorulur. Maalesef bunlar yapılmıyor.

"SPORTİF ANLAMDA DA BİRŞEY YAPAMADIK"

Yani sportif anlamda da ortada bir şey yok. Yine Erzurum'da küçük de olsa bir iki organizasyon oldu. Ama öyle iller var ki tek bir organizasyon yok. Örneğin Sarıkamış'ta tek bir yarış yapamamışsın. Burası da Türkiye'nin en eski kayak merkezlerinden biri. Uludağ aynı şekilde. Bursa'daki otelci, "burada yarış olmayacak mı?" diye soruyor. Şunu anlatamıyorum, misaki milli sınırları içerisinde, nerede kar varsa, bu işi oraya götürmek, yaygınlaştırmak lazım. Bakın, dünyadaki bütün başarılı kayakçılar köylü, gelin köy okullarında kayak projesi başlatalım. Erzurum, Muş, Arvin, Bingöl, Sarıkamış gibi yerlerde... Bunların başlarına da 10 tane yabancı antrenör getirelim dedim. Bizimle olmuyor, 80 yıldır bunu biz yapıyoruz ama olmuyor. Dünyada bunu çok ucuza yapan insanlar var. Yanlarına da bizim insanlarımızı koyalım ve 5 yıl sonra da onlardan hesap soralım diye öneri getirdim. Ama adam bakıyor yüzümüze, ne dediğimi anlamıyor.

"MEDYADAKİ İDDİALARI SORUYORSUN, KİMSE CEVAP VERMİYOR"

Erzurum'da düzenlenen winterfest ile ilgili internet medyasında bir yazı çıktı. Erzurum'daki festivalle ilgili b ir yönetim kurulu üyesinin belediyeye 1.5 milyon TL fatura kestiği yazılıyordu. Bu iddiayı yönetim kurulunun gündemine getirdim, bu arkadaşımız kim diye sordum, kimse cevap vermiyor.

"BIG AIR'DE KİMDEN NE ALINDI, NEREYE NE ÖDENDİ BİLMİYORUZ"

Mesela İstanbul'da yapılan BIG Air organizasyonunda ne oldu bilmiyorum. Benim duyduğum kadarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. 1 milyon Euro ödemiş. Bir de sponsorlar var, onlarca. Kim ne ödedi, ne yaptı, hiçbirini bilemiyoruz, bize bilgi verilmiyor. Ama bunların hiçbiri gizli kalmaz, eninde sona ortaya çıkar.

Ben Allah için, bildiğim bir şey olsa, gözümü budaktan esirgemem ancak ben şeffaflıktan yanayım. Gazete haberinde ciddi bir iddia ortaya atılıyor, faturayı federasyon yönetim kurulu üyesi kesmiş. Bu ciddi bir iddia. Ama bu sorunun cevabını kimse vermiyor. 

Kaynak: Erkhaber
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.