Spor Haber Girişi : 11 Şubat 2012 19:31

Kayak yarışmasına kazalar damgasını vurdu

Kayak yarışmasına kazalar damgasını vurdu
Erciyes'te devam eden ve Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Büyükler ve Gençler Alp Disiplini 1. ve 2. etap yarışlarının üçüncü gününde 6 sporcu yaralandı.
Erzurum Ajans-Erciyes'te devam eden ve Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Büyükler ve Gençler Alp Disiplini 1. ve 2. etap yarışlarının üçüncü gününde 6 sporcu yaralandı. Sağlık ekiplerinin anında müdahale ettiği olaylarda sporcular, kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Erzurum'da milli sporcu Aslı Nemutlu'nun antrenman yaparken düşerek yaşamını yitirmesinin ardından Türkiye Kayak Federasyonu'nun ertelediği yarışma Kayseri Erciyes Dağı'nda devam ediyor. Büyükler ve Gençler Alp Disiplini 1. ve 2. etap yarışlarının 3. günü, güneşli bir havada gerçekleştirildi. 3. günde, yarışa müsait olan pistte, güneşli havaya rağmen yarışmacıların yaptığı kazalar güne damgasını vurdu. Erzurum bölgesi yarışmacılarından Eda Efendioğlu ve Pınar Sevil Yalçınkaya ile birlikte Samet Can ve
Ömer Bakan, Bingöl bölgesinden Zeynep Güngör, Gümüşhane bölgesinden Emine Genç'in yaşadığı kazalar yürekleri ağızlara getirdi.
Türkiye Kayak Federasyonu Sağlık Kurulu Üyesi Doktor Umut Ocak, kaza yapan kayakçıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ciddi bir problem olmadığını belirtti. Extreme sporunda bu tür olayların yaşanabileceğini belirten Umut Ocak, "Kayak sporunda böyle olaylar çok sık yaşanabilir. Ama alınan üst düzey sağlık önlemleriyle yaşanan ufak çaplı kazaların büyümesi engellenebiliyor. Yerli ve yabancı arama kurtarma ekiplerimiz ve ben organizasyonda görev alıyoruz. Yeri geldiğinde müdahalelerde bulunuyoruz. Bugün
yaşanan kazalarda önemli hiçbir şey yok. Düşmeye bağlı hafif ezikler var. Bu da çok normal" şeklinde konuştu.
Yarışmada Pazar günü yapılacak olan son etapların ardından şampiyona sona erecek ve madalya törenine gerçekleştirilecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.