Erzurum Haber Girişi : 11 Şubat 2012 18:04

Kayak federasyonu'ndan kar yatırımı

Kayak federasyonu'ndan kar yatırımı
Erzurum’da bulunan kayak tesislerinde hizmet vermek üzere Kayak Federasyonu tarafından 4 adet kar üstü aracı “snow track” alındı. 2 milyon Euro’luk araçlar kar üzerinde şov yaptı.
Erzurum Ajans-Erzurum’da bulunan kayak tesislerinde hizmet vermek üzere Kayak Federasyonu tarafından 4 adet kar üstü aracı “snow track” alındı. 2 milyon Euro’luk araçlar kar üzerinde şov yaptı.
Erzurum’da düzenlenen 2011 kış oyunlarının ardından kayağa olan ilginin artması ile birlikte kayak sektörüne yatırımlar da hız kazandı. Kayak severlere kazandırılan birçok pistin ardından bu pistlerde çalışmalar yapacak kar düzleştirici olarak bilinen kar üstü araçları da alındı. Erzurum’da bulunan birçok kar üstü aracına ilave olarak 4 adet daha 2 milyon Euro’ya mal olan kar üstü araca satın alındı.
Erzurum’da bulunan Palandöken, Konaklı ve Kandilli pistlerinde hizmet vermeye başlayan kar üstü araçları kar üzerinde mini bir şov yaptı. Yapıları itibari ile birçok engebeli alanda kar kalınlığına aldırmadan karın düzleşmesini sağlayan araçlar var olan pistlerin düzleştirilmesi ve yeni pistlerin açılması için çalışmalar yürütecek.
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık “Erzurum’da düzenlenen 2011 kış oyunlarının ardından kayağa gösterilen ilgi bir hayli arttı. Bu sebeple de Türkiye’nin farklı illerinde birçok pist hizmete açıldı ve bu pistlerde hizmet vermesi üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a ihtiyaçlarımızı aktardık kendisi de Erzurum’a 4 adet olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan kayak pistlerine kar üstü araçların alınmasına karar verdi.” diye konuştu.
2 Milyon Euro’ya mal olan 4 adet kar üstü aracının Erzurum’da bulunan Kandilli, Konaklı ve Palandöken pistlerinde hizmet vereceğini belirten Ayık, yapılacak spor organizasyonlarında karın kolaylıkla ve kısa bir sürede ezilerek müsabakalara hazır hale getirileceğini dile getirdi.
K
ayak severlerinde kayağa elverişli ve istedikleri gibi bir piste kaymaları için ellerinden gelen tüm hizmetleri Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yaptıklarını belirten Ayık, “Bundan sonrada ihtiyaç duyulması halinde kar üstü araçlarının ve diğer araç ihtiyaçları karşılanacaktır” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • hasan RUZGAR 01 Ocak 1970 02:00

    Palandökene yatırım var ama pistlere hiç bakılmıyor.Hele bu yıl kar yağdığı zaman pistleri ezmiyorlar rüzgar karı alıp gidiyor sonra etraf taş kaya.Böyle turist tutamazsınız..bu pistler sadece Erzurumdan gelen insanla idame ettirilemez..lütfen sistemi işleten yetkililer ilgilenin..