Bölge Haber Girişi : 07 Nisan 2010 14:03

Kaymakamlıktan kayak kursu!..

Kaymakamlıktan kayak kursu!..
Yakutiye Kaymakamlığı tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik organize edilen kayak kursu başarıyla devam ediyor. Haftada 4 gün kayak antrenörleri nezaretinde çalışan öğrenciler, bir aylık eğitimin ardından Palandökenin zirvesinde kaymayı başard

Erzurum Ajans-Yakutiye Kaymakamlığı tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik organize edilen kayak kursu başarıyla devam ediyor. Haftada 4 gün kayak antrenörleri nezaretinde çalışan öğrenciler, bir aylık eğitimin ardından Palandöken’in zirvesinde kaymayı başardılar.

 
2011 Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları’na ev sahipliği yapacak Erzurum’da geleceğin kayakçılarını yetiştirmek amacıyla Yakutiye Kaymakamlığı tarafından organize edilen ‘İlköğretim Okulları Kayak Kursu’ Palandöken Kayak Merkezi’nde devam ediyor. Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı etapta gerçekleştirilen kurs için öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli memurlar tarafından okullarından minibüslerle alınarak kayak merkezine taşınıyorlar. İzci evinde öğretmenleri nezaretinde kayak malzemelerini alan öğrenciler, daha sonra yaklaşık 2,5 saat devam eden kursa başlıyorlar.
BİR AYDA ZİRVE
Kayak antrenörleri nezaretinde 4 Mart günü başlayan kayak kursuna katılan öğrenciler yaklaşık bir aylık eğitimden sonra büyük mesafe katettiler. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün arka bahçesinde başladıkları eğitimlerinde başarılı olan öğrenciler şimdi Palandöken’in zirvesinden aşağıya kayabilecek kapasiteye ulaştılar.
PROJEDE BAŞARI SEVİNDİRDİ
Kayak sporuna alt yapı hazırlamak amacıyla başlatılan projede başarılı olmanın mutluluk verici olduğunu belirten Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, “2011’le birlikte Erzurum kayak sporunda büyük bir ivme yakaladı. Kentimizden bu spor dalında başarılı sporcular yetiştirmek amacıyla bu projeyi başlattık. Kursa alınan öğrencilerimizin bir ay gibi kısa sürede bu seviyeye ulaşmaları bizleri mutlu etti. İlköğretim 3.sınıfta okuyan 67 öğrencimizin bu kurstaki başarıları projenin ne kadar anlamlı olduğunu bir daha gösterdi. Erzurum’dan kayak sporuna başarılı sporcular yetiştirmeyi hedefleyen çalışmalarımız devam edecektir.”dedi.
Bu arada 4 Mart 2010 tarihinde düzenlenen törenle başlayan kayak kursu mevsim şartları ve Palandöken’de kar durumuna göre devam edecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.