Bölge Haber Girişi : 28 Mayıs 2011 00:28

KCK operasyonunda 7 tutuklama!..

KCK operasyonunda 7 tutuklama!..
Erzincan'da terör örgütü PKK'nın gizli sivil yapılanması olan KCK'ye yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen 4 ayrı operasyonda gözaltına alınan 8 öğrenciden 7'si tutuklandı.

Erzurum Ajans-Erzincan'da terör örgütü PKK'nın gizli sivil yapılanması olan KCK'ye yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen 4 ayrı operasyonda gözaltına alınan 8 öğrenciden 7'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin uzun zamandan beri takibinde olan öğrencilerin evlerine 24 Mayıs günü saat 06.00 sıralarında eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Operasyonda Erzincan Üniversitesi'ne bağlı çeşitli fakülte ve yüksekokullarda öğretim gören 1'i kız toplam 10 öğrenci gözaltına alındı. Öğrencilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilirken, evdeki bilgisayarlara da el konuldu.

8 ÖĞRENCİDEN 7'Sİ 'ÖRGÜT ÜYELİĞİ' SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen ve 3 gündür sorguları devam eden öğrenciler, bugün öğleden sonra çıkarıldıkları Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdi. 8 öğrenci tutuklama talebi ile 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Öğrencilerin büyük bir bölümü 'susma hakkını' kullanarak ifade vermedi. 8 öğrenciden 7'si, 'Terör Örgütü Üyesi', 'Terör Örgütü Propagandası yapmak' suçlarından tutuklanarak Erzurum H Tipi Cezaevi'ne kondu.

Sahısların terör örgütünün dağ kadrosuna eleman kazandırma çalışmaları yaptıkları öne sürüldü.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.