Erzurum Haber Girişi : 30 Ekim 2012 01:15

Kent Meydanı'na 'Dadaş Fiko' engeli!

Kent Meydanı'na 'Dadaş Fiko' engeli!
Çin Seddi’nin tarihi duvarlarına ‘Dadaş Fiko’ yazarak Erzurum Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, lojmanı için Kent Meydanı Projesi’ne engel oluyor
Erzurum Ajans-Büyükşehir Belediyesi’nin Havuzbaşı’nda yapmak istediği “Kent Meydanı Projesi”ne Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk’ün ‘lojman sevdasının' engel olduğu ortaya çıktı.  Büyükşehir Belediyesi’nin tüm yasal prosedürleri tamamlamasına karşın Fikret Öztürk’ün babasıyla birlikte oturduğu lojmanı boşaltmamakta ısrar etmesi nedeniyle projenin başlatılamadığı bildirildi. Belediyenin en son “bayram öncesi boşalt” diyerek süre verdiği Öztürk, lojmanını yine boşaltmayarak, projenin başlamasını bir kez daha engelledi.

Bir kültür gezisi esnasında, Çin Seddi’nin duvarlarına “Dadaş Fiko” yazarak tarihe  geçen (!) Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk’ün, Erzurum’un çehresini değiştirecek ve toplumun büyük bir kesiminin beğenisini kazanan projeye ‘keyfi’ için engel olmasına Büyükşehir Belediyesi artık seyirci kalmayacak.

Başkan Ahmet Küçükler’in, projeye biran önce start verebilmek için her türlü yasal hakkını kullanma kararı aldığı ve işe Öztürk’ün lojmanının suyunu kesip, kanalizasyonunu da devre dışı bırakacağı öğrenildi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne ait iki ayrı lojmanın birinde Öztürk’ün ailesi ile kaldığı, diğerinde ise babasının yaşamını sürdürdüğü belirtiliyor. (Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mrt 01 Ocak 1970 02:00

    Suç Ahmet Beyde yık gece başlarına binayı gebersin gitsin. Erzurum`a hizmete engel olanların hakkı gebermektir.

  • ELİF RANA 01 Ocak 1970 02:00

    onun amacı orada yer almak. halkeğitim merkezini kaldırtıp turizm müdürlüğüne ait yeri genişletmek.daha büyülü hale getirmek. göreceğiz orada tek bir müdür olacak oda Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk...MAKAM belli uşşak..