İlçeler Haber Girişi : 14 Mayıs 2013 15:39

Kentsel dönüşümde yıkımdan yapım sürecine

Kentsel dönüşümde yıkımdan yapım sürecine
Yakutiye Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Mehdiefendi mahallesinde kamulaştırmalar tamamlandı.
Erzurumajans-Yakutiye Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Mehdiefendi mahallesinde kamulaştırmalar tamamlandı.

Belediye Başkanı Ali Korkut, 47 dönüm büyüklüğündeki alanın tapu birleştirme çalışmalarının yapıldığını belirterek "Mehdiefendi'de ihale sürecine girildi. 450 dolayında kamulaştırmanın yapıldığı alanda çağdaş yaşam alanlarıyla iç içe modern konutlar yükselecek. Erzurumlu firmalarımıza çağrı yapıyorum, gelin el ele bu işi başaralım" dedi.

Ali Korkut, Mehdiefendi mahallesinde alanın temizlendiğini belirterek, modern bir kent için düğmeye basıldığını söyledi. Belediye Başkanı Korkut, şehir merkezinde muhteşem bir dönüşüm yaşanacağının altını çizerek "Şehir merkezini oluşturan eski mahalleler bugüne kadar ilgi dışında kalmış. Açtığımız Prof. Dr. Recep Akdağ yol ve caddesi, Mehdiefendi, Habipefendi, Hasanibasri ve Gürselevler mahallelerinde yapım dönemi başlıyor. Yeni ve çağdaş yapılaşma, yeni açılan yol ve cadde, alt tarafta Üç Kümbetler Projesi ile birleşince Erzurum'un en gözde çekim bölgesi ortaya çıkacak. Erzurumlu yapım firmalarını bu muhteşem gelişimde pay sahibi olmaya çağırıyoruz. Mehdiefendi mahallesinde 47 dönüm büyüklüğünde alanı temizledik, ihale sürecine gidiyoruz. Tapu birleştirmeleri yapılıyor. Yaşam alanları, sosyal donatılarıyla muhteşem bir güzellik kazandırmak istiyoruz. Proje çalışması da ayrıca yürütülüyor" şeklinde konuştu.

Şehrin merkezini çevreleyen bir bölgede viranelerin temizlenerek, çağdaş ve modern yaşam alanlarının kurulabilmesi için çaba harcadıklarını belirten Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, kamulaştırmalar ile Erzurum ekonomisine kazandırdıkları gibi, inşaat sürecinde de Erzurum halkını düşündüklerini söyledi. Korkut, "İnşaat sektörü 4 bin kaleme varan geniş bir alanı içerir, her kesime ulaşılabilecek bir sektör. İhale sürecinde Erzurumlu firmaları istememizin en önemli nedeni, yerli firmanın Erzurumlu işsize iş, aşsıza aş anlamına gelmesidir. İnşaatta her sektöre eşit sayılabilecek miktarda ekonomik sıcaklık getirmesidir. TOKİ müteahhidi dışarıdan geliyor, her şeyi dışarıdan getiriyor. Erzurum'a kazandırmak yerine alıp götürüyor. Biz bunu istemiyoruz. İstiyorum ki, benim şehrimin insanı kazansın, benim işsizim iş sahibi olsun, aşsızım sıcak aşa kavuşsun. Çıktığımız bu yolda İnşallah mahcup olmadan yürümeye devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ERDEM KANTAR 01 Ocak 1970 02:00

    BŞKANIM HİLAL KENT KAAN YAPI SİTESİ YOLU COK BOZUK CAMUR SİZ Bİ CÖZÜM YAPSANIZ COCUKLARI SERVİS ALMIYO BAŞKANIM