Siyaset Haber Girişi : 04 Kasım 2014 14:20

Kılıçdaroğlu: O sarayı ODTÜ'ye vereceğiz

Kılıçdaroğlu: O sarayı ODTÜ'ye vereceğiz
Kılıçdaroğlu: "Bu iktidar bitmiştir. Lüks içinde yaşıyorlar. Gırtlaklarına kadar dolara boğulmuş durumdalar."
Erzurumajans-(ANKA)-Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "21. Yüzyılın Türkiye'sinde 3 milyon insan işsizken padişah bozuntusu birisi kendisine saray yaptırıyor" derken, "Türkiye'nin bu iktidardan kurtulması lazım, demokratik yollardan. Sandığa gideceğiz ve bitireceğiz. Bu terazi bu sıkleti çekmiyor" dedi.

Kılıçdaroğlu yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayına değinerek özetle şöyle dedi:

"Kefen bezi alırken vergi öder, çocuğuna emzik alırken vergi öder. Sen kendine saray yap diye sana o vergileri vermez.

-"HUKUK DEVLETİNDE KAÇAK SARAY OLMAZ"-

Dedim ki 'bu saraya girmeyin, giderseniz kirlenirsiniz.' Çünkü kaçak, hukuk devletinde kaçak saray olmaz. 21. Yüzyılın Türkiye'sinde 3 milyon insan işsizken padişah bozuntusu birisi kendisine saray yaptırıyor. Size hikayesini anlatayım.

Bir dönem başında olduğu bir TOKİ vardı. Onun bir aylık olarak çıkan dergisi var. O dergide bu yüksek rakımlı tepede oturan bir başyazı yazmıştı. Yazının bir cümlesi şöyle; 'sonuna kadar son nefesimize kadar sorumluluk bilinciyle çalıyoruz'. Allah söyletti. Apar topar dergiyi topladılar.

Atatürk Orman Çiftliği arazisi, Ankara'nın göbeğinde, yeşil alan... Tuttunuz yüzlerce ağacı katlettiniz, kendine saray yapıyor.

İlk yaptıkları iş Kamu İhale Yasası'nda bir değişiklik yaptılar. Usulsüz yapacaklar ya, usulüne uydurmaya çalışıyorlar. Getirdikleri değişiklik şu, '2008 tarihinde yaptılar, özel güvenlik tedbirleri alınması gereken yapım işleri Kamu İhale Yasasının dışında kalır'. Ve kanunun alt yapısını oluşturdular. Sonra TOKİ'ye verdiler. Üçüncü aşamaya geçtiler, TOKİ inşaat işini ikiye ayırıyorum dedi. Dördüncü aşamaya gittiler firmayı buldular. Beşinci iş önce kaba inşaatı verdiler 68 milyon 490 bin liraya kaba inşaatı yaptırdılar. 2013'ün Mart ayında ince işleri de o firmaya verdiler, 351 trilyon lira...

Kaçak sarayda yapılan yolsuzluk rakamlarını vereceğim. Bu rakamlar benim rakamlarım değil. TBMM adına kamu hesaplarını denetleyen Sayıştay denetçilerinin raporlarındaki rakamlar.

Yapılan iş makineyle yumuşak ve sert toprak kazınması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verdiği fiyat metreküp itibarıyla 310. Müteahhide ne veriyorlar biliyor musunuz yüzde bin 120 fazlasıyla veriyorlar.

-AFYONLULARA TEŞEKKÜR ETTİ-

Hırsız var diye bağırın, onlar zaten itiraz etmiyorlar. Afyonluları kutluyorum, hafta sonu toplantı yaptılar malum, Afyonlulara çağrı yapmışlar, aman dikkatli olun hırsızlar bölgeye geldi diye.

Çakıl serilmesi yüzde 1915 fiyat farkıyla verilmiş.

Bakın İngiltere Başbakanı nerede oturuyor, Amerikan Devlet Başkanı nerede oturuyor, Putin nerede oturuyor, bakın Bülent Ecevit nerede oturdu.

Kul hakkı yememek zorunda devleti yöneten adam. En büyük günah. Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. En büyük günahı işleyene neden oy veriyorsun?

Efendim çalıyor ama işte yapıyor. Müslümanlıkta böyle bir kural yok. Çalmayacaksın adam gibi de iş yapacaksın.

Hesap vermek onurlu insanların görevidir.

-"YOKSUL İNSANLARIN VERGİLERİYLE KENDİNE BİN ODALI SARAY YAPTIRIYORSUN"-

Yoksul insanların vergileriyle kendine bin odalı saray yaptırıyorsun. O sarayı CHP iktidarında ODTÜ'ye tahsis edileceğiz.

-"GIRTLAKLARINA KADAR DOLARLARA BOĞULMUŞ DURUMDALAR"-

Bu iktidar bitmiştir. Lüks içinde yaşıyorlar. Gırtlaklarına kadar dolarlara boğulmuş durumdalar.

Kavga etmek doğru değil, ayrışmak da doğru değil. Bölünürsek birileri gelir yutar. Bölünmezsek hep beraber kazanırız. Adres belli, halkın partisi, CHP...

Yolsuzluk yapmayan, hırsızlık yapmayan, her kuruşun hesabını veren, uygar toplumda buluşturan, kimsenin yaşam tarına müdahale etmeyen, kimsenin inancıyla uğraşmayan, kimsenin etnik kimliğiyle uğraşmayan, her yurttaşı baş tacı eden bir siyasal oluşum var, adı CHP...

-"BU TERAZİ BU SIKLETİ ÇEKMİYOR"-

Türkiye'nin bu iktidardan kurtulması lazım, demokratik yollardan. Sandığa gideceğiz ve bitireceğiz. Bu terazi bu sıkleti çekmiyor. Bu hükümetin artık gitmesi lazım. Yeter dememiz lazım. Yeter söz milletindir dememiz lazım. Söz sizin, siz karar vereceksiniz.

2 milyon Suriyeli burada, hükümetin telaşı onlara nasıl iş bulacağız diye. Bizim vatandaşımız işsiz, onlara kulakları kapalı.

Sözüm söz, bütün kadınlara sözüm söz, aile sigortasını bu memlekete getireceğiz.

-"İLK ÇIKARACAĞIMIZ KANUNUN ADI SİYASİ AHLAK YASASI"-


İktidarda ilk yapacağımız iş, ilk çıkaracağımız kanun adı Siyasi Ahlak Yasası. Bu memlekette ahlakı siyasetçi için getireceğiz."

CHP'LİLERİ AĞLATAN VİDEO



CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ermenek'teki maden faciasına ilişkin, "Kaza olmuş, ordular halinde gidiyorlar, binlerce güvenlik görevlisi. Sizin acınızı sömürmek istiyorlar. İnsanlar toprak altında kalıyor, onlar korumalarıyla oraya gidiyorlar. Sizin orada ne işiniz var, o ölenlerin kanları sizin yakanızdadır" diyerek tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, grup toplantısındaki konuşmasına "1375 yıl önce Sevgili Peygamberimizin torunu Hazreti Hüseyin Kerbela'da şehit edildi. 1375 yıldır İslam dünyası bu acı olayı unutmadı. Her yıl matemi tutulur" diyerek devam etti.

-SOSYAL DEVLETİN TANIMINI YAPTI-

Sosyal devlet denen bir kavram bulunduğunu sosyal devletin unutulduğunu ancak bu hükmün Anayasanın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen maddelerinden biri olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de var mı? Çalışanların korunduğu bir devlet var mı? İşsizlik var mı, var. Bonzai mi var, uyuşturucu mu var, kadına şiddet mi var, temel nedeni işsizliktir. Sosyal devletin hayata geçirilmemesidir. Türkiye'nin en zengin yüzde 10'luk dilimi 2000 yılında toplam servetin yüzde 66'sına sahip, şimdi 78'e çıktı, bu sosyal devlet değil. Yolsuzluk yapacaksın yargılanmayacaksın, hırsızlık yapacaksın yargılanmayacaksın, 2 lira çalan yargılanacak. Hukuka bağlı bir devlet yok" dedi.

-"HERKESE İŞ, BÜTÜN İŞSİZLERE SÖYLÜYORUM"-


Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"İşsizliği ve yoksulluğu bu ülkenin kaderi olmaktan çıkaracağız. Herkese iş, bütün işsizlere söylüyorum. İş mi istiyorsun, yerin ve adresin belli. Geleceksin CHP'ye oy vereceksin. Eğer parti olarak sana iş bulamazsak sen hesabını benden soracaksın. Sözüm söz, CHP'nin sözü, işsizliği tarihe gömeceğim, işsizlik olmayacak.

Üniversite gençleri arasında işsizlik oranı yüzde 30.

Üniversite mezunu olup çocuğu işsiz olan anne ve babalara sesleniyorum. Eğer siz bu ülkede işsizlik denen beladan kurtulmak istiyorsanız CHP'ye geleceksiniz.

-"SENİN EVİNDE TENCERE KAYNAMALI"-

Toplumu ayrıştırıp, toplumu bölüyorlar. Bütün Türkiye'ye sesleniyorum, kardeşim etnik kimliğin ne olursa olsun, yaşam tarzın ne olursa olsun, inancın ne olursa olsun, benim görevim sana iş bulmak. Senin evinde aş olmalı aş. Senin evinde tencere kaynamalı. Bir evde huzur olmazsa memlekette huzur olur mu?

Hiçbir zaman bu kadar işsizlik olmadı bu memlekette.

-"ONLARIN ÇOCUKLARININ GEMİLERİ VAR, PARALARI VAR, VAKIFLARI VAR, RÜŞVET MERKEZLERİ VAR"-

Kimin çocukları işsiz. Senin çocuğun işsiz. Onların çocukları işsiz değil. Onların çocukları yatak odalarına kasalar koyuyorlar , dolar koyuyorlar, milyarlar koyuyorlar; onların çocuklarının gemileri var, paraları var, vakıfları var, rüşvet merkezleri var. Senin çocuğunun nesi var. Unutma senin çocuğunun Cumhuriyet Halk Partisi var.

İş bulanlarda taşeronda iş buluyor. Kahramanmaraş'ta orman idaresi 11 işçi alacak, 2305 kişi başvuruyor.

İş bulanlar taşeronda iş buluyor, sendikasız, iş güvenliği yok.

-"ADI VER KENDİSİ YOK"-


Böyle midir sosyal devlet? Kim iktidar, devleti kim yönetiyor, Adalet ve Kalkınma Partisi, ne adaleti var ne kalkınması var, adı ver kendisi yok.

Almanya'da son 30 yılda yeraltında ölen işçi sayısı 3. Bizim kaderimiz mi bu? İngiltere'de olmuyor da bizde oluyor.

Uluslararası Çalışma Örgütünün sözleşmesi var, 1995'te kabul edilmiş, Zimbabwe bile imzalamış ama Türkiye'ye imzalamamış neden?

Ermenek'ten bir kadının konuşmasını vereceğiz. Dinleyince sosyal devletin olmadığını görüyorsunuz, çaresizliği görüyorsunuz, umutsuzluğu görüyorsunuz. Bir kadının dramı bundan daha acı anlatılamaz."

-DEV EKRANDAN ACILI KADININ SÖZLERİ YANSITILDI, SALONDA GÖZYAŞLARI AKTI-


Ardından Ermenek'te maden faciasında eşi mahsur kalan bir kadının konuşması dev ekrandan izletildi.

-KADINLARA SESLENDİ-

CHP Genel Başkanı da konuşmasına şöyle devam etti:

"Bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum, yerin altına inen sizin eşleriniz. Size akşam ekmek getirmek için onlar oraya iniyorlar. Ölüleri gelsin diye değil. Böyle bir iktidarı ne kadar ayakta tutacaksınız artık siz. Artık adresini belli et.

-"KAZA OLMUŞ, ORDULAR HALİNDE GİDİYORLAR"-

Kaza olmuş, ordular halinde gidiyorlar, binlerce güvenlik görevlisi. Sizin acınızı sömürmek istiyorlar, izin vermeyin buna. Bu kadının izin vermediği gibi izin vermeyin. Ölen sizin erkeğiniz. Onların değil. Onlar eşlerini saraylarda oturtuyorlar, senin ödediğin vergilerle. Din iman edebiyatı yapıyorlar, onlara da inanmayın, sizi kandırıyorlar.

-"YÜKSEK TEPELERDE OTURAN BİRİSİ"-


Diyor ki yüksek tepelerde oturan birisi, 'efendim bize önceden haber verseydiniz, biz tedbirleri alırdık'. Abisi söylüyor bunu. Alttaki de şunu söylüyor, vesayet altında olan kişi, o da diyor ki 'bakın Ulaştırma Bakanı sizin bakanınız, ona söyleyin, keşke söyleseydiniz, bizde önlemini alırdık'. Bereket versin gazeteci arkadaşlarımız var. Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu bir haberi var, Ermenek'te madende çalışan işçiler 124 kez yazmışlar.

-"O ÖLENLERİN KANLARI SİZİN YAKANIZDADIR"-

İnsanlar toprak altında kalıyor, onlar korumalarıyla oraya gidiyorlar. Sizin orada ne işiniz var, o ölenlerin kanları sizin yakanızdadır.

-"1 KATRİLYON 370 TRİLYON LİRAYA SARAY YAPIYORLAR"-

Yaşam odası denen bir bölge var. Uzun süre sağ kalabiliyorlar. Kanun geldi Meclis'e, gelin yaşam odası yapalım, teklifi verdik, Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleriyle bu reddedildi. Kalkmışlar kendilerine saray yapıyorlar. 1 katrilyon 370 trilyon liraya saray yapıyorlar. Senin eşinin yaşam odası için 100 milyon lira, bunu ayırmıyor, kendisine beyefendi bin odalı saray yapıyor. Hala uyanmayacak mısın değerli kardeşim?

Düzelteceğiz, insanlar yeraltına güven içinde inecekler. Neden aklı kullanacağız, sosyal devleti ayağa kaldıracağız.

Isparta Yalvaç'tan haber geldi. Çoğu kadın mevsimlik işçiler öldüler. Mevsimlik işçilik bir dramdır. Hiçbirisinin sosyal güvencesi yok. İnsanı sevmiyorsun, insanı ancak cebinde para olduğu zaman mı seversin sen, sana rüşvet verdiği zaman mı?

-" BAKANLARIN ÇOCUKLARI KAPALI MEKANLARDA RÜŞVET ALIRKEN NEDEN İTİRAZ ETMİYORSUN?"-

Sigara içen gençlere kızıyorsun, eyvallah, kızın. İtirazım yok. Kapalı yerde sigara içilmez. E peki o bakanların çocukları kapalı mekanlarda rüşvet alırken neden itiraz etmiyorsun?"

İŞTE O PANKART

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.