Siyaset Haber Girişi : 13 Haziran 2012 13:30

Kılıçdaroğlu'ndan Leyla'ya destek

Kılıçdaroğlu'ndan Leyla'ya destek
Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde HES'e karşı eylemlerde güvenlik güçlerine mukavemet ettiği gerekçesiyle yargılanan Leyla Yalçınkaya’nın yargılanmasına Tortum’da devam edildi.
Erzurum Ajans-Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde HES'e karşı eylemlerde güvenlik güçlerine mukavemet ettiği gerekçesiyle yargılanan Leyla Yalçınkaya’nın yargılanmasına Tortum’da devam edildi. Leyla’ya destek vermek için bugün Erzurum’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul milletvekili Melda Onur da duruşmanın devam ettiği Tortum Adliyesi önünde Hes mağduru vatandaşlarla görüştü, sorunlarını dinledi.
Duruşmanın 3 Ekim tarihe ertelenmesinin ardından ilçe merkezindeki kahvehane önünde vatandaşlarla çay için sohbet eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul milletvekili Melda Onur, Hes mağduru vatandaşların yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi. Duruşma sonrası Leyla Yalçınka’nın avukatı Ercüment Şenol, Yalçınkaya’nın güvenlik güçlerine mukavemet ve direnme suçundan yargılandığını ve duruşmanın 3 Ekim tarihine ertelendiğini açıkladı.
Selvi Kılıçdaroğlu ve Melda Onur dava süreci hakkında Leyla ve diğer mağdurlardan bilgi aldı. Eşber Yağmurdereli ve CHP heyeti daha sonra Bağbaşı beldesine geçerek burada kadınlarla bir araya geldi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Abdullah Şahin 01 Ocak 1970 02:00

    Kızım leyla inanma bu destek ayaklarına. Unutma ki bugün sana destek oluyormuş gibi davranan zihniyet yıllarca senin,ananın,nenenin başındaki örtüyü yasaklayan ve o örtüden nefret eden zihniyeettir.