Erzurum Haber Girişi : 29 Ekim 2012 23:30

Kış gelmeden barikatlar hazır

Kış gelmeden barikatlar hazır
Karayolları 12 Bölge Müdürlüğü karla mücadele çalışmaları kapsamında yollardaki tehlikeyi en aza indirmek için tedbirlerini artırdı.
Erzurum Ajans-Levent AKPINAR'ın haberi-Karayolları 12 Bölge Müdürlüğü karla mücadele çalışmaları kapsamında yollardaki tehlikeyi en aza indirmek için tedbirlerini artırdı. Rüzgar ve tipi ile yol üstüne taşınan kara karşı belli noktalara 20 kilometrelik kar siperleri yapıldı.
Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü kış mevsimin

de rüzgar ve tipi nedeniyle yolların kapandığı mevkilere kar siperli önlem aldı. Erzurum-Çat, Köprüköy-Hınıs ve Erzurum-Tortum karayollarında riskli yerlere yaptırılan siperlerin uzunluğu 14 kilometreye çıktı. Geçtiğimiz yıl deneme amaçlı olarak belli bölgelere sadece 10 kilometre kar siperi yapan karayolları siperin koyulduğu yerlerden verim alınca bu yıl kar siperlerinin uzunluğu 20 kilometreye çıkarıldı. Karayolları 12 Bölge Müdürü Şenol Altıok, Bölge Müdürlüğü olarak vatandaşların güvenli bir şekilde yolculuk etmesi için her türlü önlemi aldıklarını belirtti. Kar siperlerinin  hem yol güvenli hem de maliyet açısından çok önemli olduğunun da altını çizen Altıok, “Karla mücadele çalışmalarında ekiplerimizi en çok tipi ve rüzgar nedeniyle yolun yanında bulunan karın yolu kapatması zorluyor. Çünkü ekipler bir yolu açtığı zaman hemen arkasından yol kapanıyor. Bu maliyeti de artıran bir durum. Çelik tel üzerine kaplı PVC ile oluşturulan siperler yolun en ihtiyaç duyulan bölgelerine yerleştiriliyor. Tipi ve rüzgarda savrulan karlar kar siperlerinde birikiyor. Yolda kapanma gibi bir durum olmuyor” dedi. Özellikle Erzurum-Tortum karayoluna yapılan kar siperlerinin büyük katkısını gördüklerini de ifade eden Altıok, “ Ekiplerimiz bu yolda sıkıntı çekiyordu. Kar siperleri yolun kapanmasına engel oluyor. Geçtiğimiz yılda bu yola koymuştuk. Faydasını görünce bunu tüm bölgeye yaymak istedik. Bu yıl kar siperlerinin uzunluğunu 20 kilometreye çıkardık. Önümüzdeki yıl daha farklı yerlerde kar siperi uygulamasını gerçekleştireceğiz” dedi. (Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.