Bölge Haber Girişi : 24 Mayıs 2011 11:59

Kız kuran kursu öğrencileri yarıştı!..

Kız kuran kursu öğrencileri yarıştı!..
Erzurum'un Pasinler İlçe Müftülüğünce İlçede faaliyet gösteren kız kuran kursları arası bilgi yarışması yapıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Pasinler İlçe Müftülüğünce İlçede faaliyet gösteren kız kuran kursları arası bilgi yarışması yapıldı.

Pasinler İlçe Müftülüğü bünyesinde eğitim ve öğretim faaliyeti yürüten dokuz Kız Kur’an Kursu arasında bilgi yarışması düzenlendi. Pasinler Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) salonunda yapılan yarışmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yarışma komisyon başkanlığını yapan İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, yıl boyunca Kuran Kursları arasında birçok etkinliğin yapıldığını, kurslar arasındaki öğrencilerin tanışması ve kaynaşmasının sağlamak amacıyla, önümüzdeki eğitim döneminde de daha yoğun programların yapılacağını söyledi.

Kur’an Kursu öğrencilerinin her birisinin iyi ki bu sene Kur’an Kursuna geldim diyeceklerini belirten Müftü Yazıcı, bu güzellikleri hep beraber yaşayacaklarını, vatandaşlara Kuran kurslarına olan rağbetlerinden dolayı teşekkür ettiğini, bu teveccühün azalmadan daha da çoğalması temennisinde bulunduğunu ifade etti.

Pasinler İlçe Müftülüğünce yapılan kız Kuran Kursları bilgi yarışması da kursiyerlerin çekişmesiyle güzel geçti. Dokuz Kur’an Kursundan 27 yarışmacının yer aldığı yarışma da Altınbaşak Köyü Kur’an Kursu ile Alvar Beldesi Kur’an Kursu aynı puanla zirveye yerleşti. Birincinin belirlenmesi için altı yedek soruyu da her iki kurs doğru cevaplayınca iki Kur’an Kursuda birinci olarak ilan edildi. Dereceye giren öğrencilerle beraber yarışmaya katılan bütün öğrencilere değişik hediyeler takdim edildi.

Yoğun ilginin olduğu yarışmada ayrıca yarışmaya katılan vatandaşlara ise çekiliş sonucu hediyeler verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.