Bölge Haber Girişi : 18 Haziran 2010 11:52

Kızakta antremanlar devam ediyor!..

Kızakta  antremanlar devam ediyor!..
Erzurumda kızak sporuna ilgi her geçen gün artıyor. Kış aylarında yapılan kızak sporu, yaz aylarında da rağbet görüyor. 40 sporcunun eğitim aldığı kızak sporunda 14 antrenör görev yapıyor.

Erzurum Ajans-Erzurum’da kızak sporuna ilgi her geçen gün artıyor. Kış aylarında yapılan kızak sporu, yaz aylarında da rağbet görüyor. 40 sporcunun eğitim aldığı kızak sporunda 14 antrenör görev yapıyor. Erzurum’da Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından seçilecek öğrenciler, eğitim amaçlı olarak yurtdışına gönderilecek.
2011 SÜRECİNDE KIZAK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP
Kızak Federasyonu Erzurum İl Başkanı Erol Özer, öğrencilerin kızak sporuna yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “2011 üniversiteler arası kış oyunları sürecinde kızak sporu önemli bir yere sahip. Zorunlu spor dalları içerisinde yer alıyor. 40 sporcu ve 14 antrenörle çalışmalarımız sürdürüyoruz. Kışın Palandöken’e kızak pisti yapılacak ama sporcuların yazı boş geçirmemesi için kızaklarının altına tekerlek takarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Sporcular kızak pistine kavuştuklarında uluslararası arenada büyük başarılara imza atacak” dedi.
Uluslararası Kayak Federasyonuna başvurulduğunu belirten İl Temsilcisi Levent Çakmur da “Uluslararası Kayak Federasyonuna üye olmak için başvuruda bulunduk.. Başvurumuz önümüzdeki günlerde sonuçlanacak ve çalışmalarımıza daha da artacak. Erzurum artık bir kış sporları merkezi ve bizde bu bu yüzden antrenör kursumuzu burada açtık ve teşvik yarışları düzenledik. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar da bize, bize hep destek verdi, bizde bu yüzden Erzurum'u tercih ettik" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.