Bölge Haber Girişi : 26 Mart 2013 11:04

Kızılay bölge toplantısı Muş'ta yapıldı

Kızılay bölge toplantısı Muş'ta yapıldı
Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, Kızılay'ın bir yılda 1 milyon 469 bin ünite kan topladığını söyledi.
Erzurumajans-Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, Kızılay'ın bir yılda 1 milyon 469 bin ünite kan topladığını söyledi.

Kızılay Genişletilmiş Bölge Başkanları Toplantısı Muş'ta gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, bir yılda toplanan 1 milyon 469 bin ünite kandan 3 ünite komponent çıkardıklarını söyledi. Akar, "1 milyon 469 bin ünite kanla 680 bin hastaya şifa olduk. 680 bin hasta demek, aile ile beraber 4 milyon insan demektir. Demek ki başka hiçbir şey yapmasak, afete müdahale etmezsek, başka yerlerde başka işleri yapmasak, sadece kan hizmetlerinden dolayı 4 milyon kişi Kızılay'a 'Allah razı olsun' diyecek. Duanın dini inancımız gereği her şeyin anahtarı olduğuna inanıyoruz. Dua her kapının anahtarıdır. İşte onun için bu aldığımız halisane dualarla Türk Kızılay'ı büyük başarılar göstermektedir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kızılay'a büyük önem verdiğini hatırlatan Akar, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Atatürk'ten sonra en büyük yardımı ve bağışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapmıştır. Kendisine bu vesileyle Kızılay olarak teşekkür ederim. Bizde onunla beraber Gazze'deyiz, Orta Asya'dayız, Pakistan'dayız, Endonezya'dayız, Sri Lanka'dayız, asla onu yalnız bırakmadık. Türk Kızılay'ının tuttuğu iyilik gemisi ile binlerce ton şeker, binlerce ton un ve ihtiyaç malzemelerinin hepsi Moritanya'dan Nijer'e, oradan Senegaya kadar bütün Afrika ülkelerine dağıtılacak. İşte böyle bir misyonun sahibiyiz. Bizler verdikçe Allah'ta bize veriyor. O bakımdan bu yoldan dönmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Muş Valisi Ali Çınar ise, Kızılay'ın ulusal ve uluslar arası büyük iyilik hizmetleri yaptığına dikkat çekerek, Muş'ta da bu tür insani yardımlar ve faaliyetler gerçekleştirdiğini söyledi. Çınar, "Kızılay'ın ilimizde yürüttüğü gerek iyilik hizmetlerinin gerekse diğer kamu hizmetlerinin bir üst seviyeye çıkması bizim için bir mutluluk kaynağı olacaktır. Kızılay gerçekten ülkemizin çok önemli bir kuruluşudur. Gerek ülkemizde gerekse dünyanın en uzak köşelerinde ülkemizin bayrağını üst seviyelerde dalgalandıran, insanımızın iyilik ve misafirperverliğini en iyi şekilde temsil eden Kızılay; gerçekten ülkemizin, milletimizin gurur kaynağıdır" şeklinde konuştu.

Toplantıya; Van, Hakkari, Bitlis, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Kars, Ağrı Ardahan, Iğdır ve Erzurum illerinin şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantının ardından Kızılay Muş Şube Başkanlığı tarafından Muş-Erzurum karayolu üzerinde yapımına başlanan Rehabilitasyon Merkezi inşaatında incelemelerde bulunuldu.

Genel Başkan Ahmet Lütfü Akar, daha sonra İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz'ı makamında ziyaret ederek ilden ayrıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.