Bölge Haber Girişi : 11 Mayıs 2011 12:35

KKEF Mezuniyet resim sergisi!..

KKEF Mezuniyet resim sergisi!..
Atatürk Üniversitesi, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanlarından Dr. Necmettin Karabulut ve öğrencileri tarafından düzenlenen, Mezuniyet isimli resim sergisi, Atatürk Üniversitesi

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim – İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanlarından Dr. Necmettin Karabulut ve öğrencileri tarafından düzenlenen, ‘’Mezuniyet’’ isimli resim sergisi, Atatürk Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisi’nde izlenime açıldı.

Sergiyi Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Ali Yıldırım birlikte açtılar. Açılışa kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Fakülte dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, ‘’Fakültemizin sanatsal faaliyetlerinde son yıllarda sevindirici düzeyde artışlar bizleri mutlu etmektedir. Her türlü etkinliği desteklemekteyiz. Bilhassa Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı dikkatleri çekmektedir. Özellikle Dr. Necmettin Karabulut hocamızı üstün gayreti ve çabasından dolayı kutluyorum. Öğrencilerimizle birlikte büyük emek ve gayretlerle ortaya konan bu tür güzel etkinliklerin devamını diliyorum. Sevgili öğrencilerimizi ve hocamızı da yürekten kutluyorum’’ dedi.

Ardından bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen ise ‘’Üniversitemizde Mayıs ayı ile birlikte sanatsal ve kültürel etkinliklerde bir artış oldu. Kazım Karabekir Eğitim Fakülte’sinin de bu etkinliklerde aktif rolü var. Açılışını yaptığımız sergi bunlardan biri. Bu tür sergileri ilgi ile izliyoruz. Başta fakülte dekanı olmak üzere, emeği geçen atölye hocası ve öğrencilere teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu.

Sergide 70’e yakın, akrilik ve yağlıboya tekniği ile tuval üzerine yapılmış, farklı boyutlarda eserler yer alıyor. Eserlerin içeriklerini yeni arayışlar, denemeler oluşturuyor. Öğrencilerin 4 yıllık sanat süreçleri sonucunda ortaya çıkarılan ürünlerdeki imge zenginliği, sergi ve eser sahiplerinin gelecekte de üretecekleri eserleri hakkında ipuçları veriyor.

Öğretmen ve sanatçı adayı olan öğrenciler kendilerini yetiştiren üniversitelerine bir vefa borcu olarak resimlerinin bir kısmını KKEF’ne armağan ettiler.

‘’Mezuniyet’’ isimli resim sergisi, Atatürk Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisi’nde hafta sonuna kadar sanatseverlerin izlenimine açık olacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.