Spor Haber Girişi : 01 Mayıs 2012 15:30

KKTC'li Judocular'dan Çintimar'a Ziyaret

KKTC'li Judocular'dan Çintimar'a Ziyaret
Türkiye'nin şampiyonluğu ile sonuçlanan 1. Uluslararası Abdurrahman Gazi Judo Turnuvası'nın yankıları sürüyor.
Erzurum Ajans-Türkiye'nin şampiyonluğu ile sonuçlanan 1. Uluslararası Abdurrahman Gazi Judo Turnuvası'nın yankıları sürüyor. Turnuva için Erzurum'a davet edilen ve şampiyonaya katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin judocuları Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimlar'ı makamında ziyaret etti.Ziyarete kafile başkanı Hasan Caner, Antrenör Orhan Bebek ile judo hakemi Aydın Aksu ve altı sporcu katıldı. Erzurumlu antrenörler Nurullah Diyarbakır ve Erdoğan Dönmez'in de hazır bulunduğu ziyaretten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Kıbrıslı judocuların aldıkları sonuçlara hiç bakmaksızın kendilerini gönüllerin şampiyonu olarak ilan etti. Çintimar, ''Sizin buraya gelerek turnuvamızı onurlandırmanız bizleri mutlu etmiştir. Yavu vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni artık sporda Avrupa arenasında görmek istiyoruz. Zaten Ülkemizi yöneten büyüklerimizde bunun için büyük bir mücadele veriyorlar'' dedi. 

ERZURUM'A HAYRAN KALDILAR


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Güzelyurt şehrinden gelen ve Erzurum'daki turnuvaya katılan kafile adına konuşan Hasan Caner ve Aydın Aksu, Erzurum'da gördükleri ilgiden bir hayli memnun kalırken, Erzurum'a da spor potansiyeli ve tesisleri nedeniyle hayran kaldıklarını söylediler. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar'ın kendilerine en iyi şekilde ev sahipliği yaptığını belirten Kuzey Kıbrıslı spor adamları, Antrenörler Nurullah Diyarbakır ve Erdoğan Dönmez'de yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ettiler. Kuzey Kıbrıs'ta çok yetenekli gençlerin bulunduğuna işaret eden Aksu ve Caner ikilisi, Anavatan Türkiye'deki organizasyonlara katılmamız kolay, ancak diğer yerlere gidemiyoruz. Onun içinde sporcularımız bir türlü uluslararası tecrübeye sahip olamıyorlar. Artık dünyanın kabul ettiği spor gerçeği kapsamında bizimde spor müsabakalarına davet edilmemiz ve dahil edilmemiz gerekir'' diye konuştular. Kuzey Kıbrıslı Sporcular, Türkiye'deki dört büyük futbol takımını da Kuzey Kıbrıs'ta görmek istediklerini belirterek, ''Biz büyük takımların maçlarını izlemek için İstanbul'a gidiyoruz. Artık büyük takımlarımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de gelsin'' dedi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhariyeti'nden gelen judoculara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar çeşitli hediyeler sundu. Kuzey Kıbrıslılarda da Çintimar'a hediye verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.