Bölge Haber Girişi : 09 Ocak 2011 00:10

Kongre binasında duygulu dakikalar!..

Kongre binasında duygulu dakikalar!..
Üçüncü Büyükelçiler Konferasın'a katılan büyükelçiler Erzurum Kongresi'nin gerçekleştirildiği tarihi binayı ziyarette duygulu anlar yaşadı.

Erzurum Ajans-Üçüncü Büyükelçiler Konferası'na katılan büyükelçiler Erzurum Kongresi'nin gerçekleştirildiği tarihi binayı ziyarette duygulu anlar yaşadı. Büyükelçiler, milli mücadelede önemli rol alan hemşehrilerinin isimlerinin yazılı olduğu sıralara oturup, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Büyükelçiler Erzurum'da tarihi duygulu anlar yaşadı. Erzurum'da 2 gün önce başlayan, 'Üçüncü Büyükelçiler Konferansı'nın sona ermesinin ardından büyükelçiler şehrin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek olan, 'Sembolik kongre' öncesinde Kongre binasına gelen büyükelçiler, Erzurum Kongresi'ne katılan hemşehrilerinin oturduğu ve üzerlerinde adlarının yer aldığı sıralara oturdular. Hemşehrilerinin oturdukları sıralarda oturup, isimliklerle hatıra fotoğrafı çektiren büyükelçilerin zaman zaman duygulandıkları gözlendi.

Trabzon Sürmene'li olan Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Serdar Kılıç, Sürmene delegesi olarak Erzurum Kongresi'ne katılan Ömer Fevzi Bey'in sırasına oturdu. Burada 'Ömer Fevzi Bey' isimliğini eline alan MGK Genel Sekreteri Kılıç, büyükelçi arkadaşlarına fotoğraf çekmeleri için poz verdi. Milli mücadaleye katılan hemşehrisinden gurur duyduğunu belirten MGK Genel Sekreteri Kılıç,"Burada olmak harika bir duygu" şeklinde duygularını dile getirdi. Diğer büyükelçiler de kendi hemşehrilerinin fotoğraf ve portrelerinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

ABD'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ise Erzurum Kongresi'ne katılan Reşadiye delegesi 'Kemal Tan'ın oturduğu sıraya oturup, isimliğini de eline diğer büyükelçi arkadaşlarına göstererek, "Bak biz o zaman da burdaymışız" diye espri yaptı. Kongre binasına girişte bazı büyükelçiler ise mini kameralarıyla kendileri fotoğraf ve görüntülerini çekmeleri ise dikkatten kaçmadı.Taş yapı olan ve doğalgazla ısıtılan Kongre binasının içerisinin soğuk olması nedeniyle bazı büyükelçilerine elektrikli ısıtıcı önünde ısınmaya çalıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.