Bölge Haber Girişi : 21 Haziran 2010 15:06

Köprüköy kaplıcaları şifa dağıtıyor!..

Köprüköy kaplıcaları şifa dağıtıyor!..
Erzurum'un Köprüköy İlçesi'ndeki kaplıca, hastalara şifa dağıtıyor. Halk arasında "Deli Çermik" olarak bilinen Köprüköy Kaplıcası'nın şifalı suları, romatizma, siyatik, adale ağrıları, bel ağrısı ve cilt hastalıklarını kısa sürede iyileştiriyor.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Köprüköy İlçesi'ndeki kaplıca, hastalara şifa dağıtıyor. Halk arasında "Deli Çermik" olarak bilinen Köprüköy Kaplıcası'nın şifalı suları, romatizma, siyatik, adale ağrıları, bel ağrısı ve cilt hastalıklarını kısa sürede iyileştiriyor.
Erzurum- Kars karayolu üzerindeki Köprüköy İlçesi'nin 4 kilometre kuzeyindeki Deli Çermik'te sezon açıldı. Türkiye'nin dört bir tarafından gelerek girdikleri çamur havuzunda bir heykel görünümünü andıran vatandaşlar, kendilerini lokman çamurun şifasına barıkıyor. Köprüköy İlçesi'nde bulunan kaplıcalar, doktorlardan ümidini kesen hastalarla dolup taşıyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar, burada çamur tedavisi yaptırarak hastalıklarına şifa arıyor. Sabahın erken saatlerinde önce çamura bulanan insanlar, saatlerce güneşin altında bekliyor ve daha sonra kendilerini kaplıcanın şifalı sularına bırakıyorlar. Bu işlemin ise günde 2-3 defa tekrarlanması gerekiyor.
Köprüköy Kaplıcası işletmecisi Halil Sönmez, "Kaplıcamızda romatizma, siyatik, bel ağrıları, cilt hastalıkları gibi şikayetleri olan vatandaşlarımız kısa zamanda şifa buluyor. Bu kanıtlanmıştır. Ben işletmeci olarak, tedavide yüzde yüz garanti veriyorum" dedi. Çamura bulanarak şifa arayan vatandaşlar ise, "Çamurlu yöntemin hastalıklara iyi geldiğini duyduk. Bizler de şifa için bu tedaviyi deniyoruz" diye konuştular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.