Bölge Haber Girişi : 14 Mart 2010 15:45

Korkut; bu mahalle 2 apartmana sığar!

Korkut; bu mahalle 2 apartmana sığar!
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, mahalle gezilerini aralıklarla sürdürüyor. Gündüz mahalleleri dolaşıp sorunları yerinde gözlemlerken, akşam saatlerinde de mahalleliyle kahve toplantılarında bir araya geliyor.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, mahalle gezilerini aralıklarla sürdürüyor. Gündüz mahalleleri dolaşıp sorunları yerinde gözlemlerken, akşam saatlerinde de mahalleliyle kahve toplantılarında bir araya geliyor. Geçtiğimiz gün Şehitler mahallesinde incelemelerde bulunan Korkut, akşam mahalleliyle kahvehanede bir araya geldi.
Ali Korkut, Şehitler mahallesini mahalle muhtarıyla birlikte gezerek sorunları yerinde inceledi. Sokak sokak Şehitler mahallesini gezen Ali Korkut, Şehitler İlköğretim Okulunu da ziyaret edip yetkililerle görüştü. Korkut, okul yetkililerinden destek olabileceği eksiklerini sordu. Mahallelerdeki incelemelerin ardından akşam saatlerinde mahalleliyle bir kahvehanede bir araya gelen Korkut, sorunları dinleyip hizmet programını açıkladı. Korkut, mahallede önüne çıkarak yardım isteyen bir vatandaşa da gıda ve yakacak odun yardımı sözü verdi. Çalışma tarzı ve biçimiyle makam koltuğunda neredeyse hiç oturmayan bir portre çizen Ali Korkut, amaçlarının yapabileceklerini görev süresi içerisinde yapmak, ardından göreve geleceklere de hazır bir program bırakmak olduğunu söyledi.
İKİ APARTMAN KOCA BİR MAHALLEYE YAYILMIŞ
Ali Korkut, Şehitler mahallesinin bazıları 1, 2 kilometreyi bulan uzunlukta 8, 10 sokaktan oluştuğunu hatırlatarak, “Şehitler mahallesinde oturan insanları iki apartman yaparak yerleştirmek mümkün. Ancak burada gelişigüzel yayılmış bir mahalle söz konusu. Hizmet vermek neredeyse imkansız, her sokağa girmek dahi büyük külfet. Şehir merkezimizde mahallelerin çoğunun yapılaşması Şehitler mahallemiz gibi. Yakutiye Belediyesi olarak bu sorunu ortadan kaldırabilmek ve nüfus yoğunluğunu artırmak amacıyla Kentsel Dönüşüm Projeleri hazırladık. Belki görev süremizde tümünü gerçekleştiremeyeceğiz. Ama açtığımız yol yeni gelecek başkanlar tarafından izlenecek, hazır bir çalışma programı bulacaklar. Sonunda Yakutiye ilçemiz düzenli bir yapılaşmaya kavuşacak. Bakın Şehitler mahallesine her şeye rağmen imkanlarımız nispetinde hizmet getiriyoruz. Park yaptık, burada çocuklarınızla, eşlerinizle oturabileceksiniz, piknik imkânı bulacaksınız. Çocuklarınız futbol sahasında top oynayıp enerjilerini harcayabilecekler. Burası içinde yapılaşma projelerimiz var. Sizlerin de desteğiyle sizin için dönüşüm çalışmaları yapacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.