Erzurum Haber Girişi : 31 Ekim 2012 15:00

Köylülerden Meclis'e 'ayı' isyanı

Köylülerden Meclis'e 'ayı' isyanı
Devlet tarafından korumaya alınan ayıları öldürenlere 17 bin lira para cezası verilmesi, orman köylülerinin tepkisini çekti.
Erzurum Ajans-Devlet tarafından korumaya alınan ayıları öldürenlere 17 bin lira para cezası verilmesi, orman köylülerinin tepkisini çekti.

Meclis Dilekçe Komisyonu Başkanlığı'na başvuran Ş.Ş. adlı köylü, "Kanunlar nedeniyle bir ayıyı öldürdü diye bir kişiye 17 bin TL ceza veriliyorsa, ayılar 4 kişiyi öldürdüğünde acaba vatandaşların haklarını ayılara karşı kim koruyacak?" diye sordu. Komisyon, orman köylüsünün başvurusunu işleme alarak ilgili bakanlıkla temasa geçme kararı aldı.

Kanunlara göre öldürülmeleri suç olan ayılar, özellikle orman köylülerinin kimi zaman canına kast ediyor. Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Dilekpınarı köyünde Mustafa Aydın, Erzurum'un İspir ilçesinde de Miyase Yılmaz ve Ömer Yılmaz adlı vatandaşlar ayıların saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Bir vatandaş, bu duruma dikkat çekip, ayılara sahip çıkan devletin, ayı saldırısıyla hayatını kaybeden insanlara da sahip çıkması talebini Meclis'in gündemine taşıdı. Ş.Ş. adlı bir köylü, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak ayılarla ilgili ceza ve yasakların kaldırılmasını istedi. Ayı saldırıları sonucu çok sayıda insanın can ve mal kaybı yaşadığına işaret etti. Başvuruyu işleme alan TBMM Dilekçe Komisyonu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda ve Tarım bakanlıklarıyla temasa geçerek şikayetçi köylünün iddialarını inceleyecek ve çözüm yolu bulmaya çalışacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ibrahim tolga 01 Ocak 1970 02:00

    Hayvanın da yaşama hakkı var, senin de yaşama hakkın var kardeşim.