Bölge Haber Girişi : 17 Ocak 2011 01:41

Köylülerin mera tepkisi!..

Köylülerin mera tepkisi!..
Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Ünlükaya köyü sınırları içerisinde kalan 228 dönümlük araziyi yıllardır mera olarak kullanan köylüler, Mahalli Yer Tespiti'ne gelen komisyon üyelerine tepki gösterdi.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Ünlükaya köyü sınırları içerisinde kalan 228 dönümlük araziyi yıllardır mera olarak kullanan köylüler, Mahalli Yer Tespiti'ne gelen komisyon üyelerine tepki gösterdi.

Oltu ilçesine bağlı Ünlükaya köyü sınırları içerisinde kalan 228 dönümlük arazinin geleceği köylüleri endişeye sev ketti. Milli Emlak'a ait olduğu öğrenilen araziyi yıllardır mera olarak kullanan köylüler, Mahalli Yer Tespiti'ne gelen komisyon üyelerine tepki gösterdi. Mahalli Yer Tespiti'nin yapılacağı saatte arazide toplanan köylüler, "Bu araziyi yıllardır köy halkı olarak köy merası olarak kullanmaktayız. Arazimizden asla vazgeçmeyiz" diyerek komisyonun mahalli yer tespitini yapmalarına mani oldular.

Tansiyonun yükselmesinin ardından komisyon üyeleri arazi ölçüm ve tespiti yapamadan araçlarına binerek araziyi terk etti.

Ünlükaya Köyü Muhtarı Abdullah Seylan, "Bu araziyi dedelerimiz otlak olarak kullanmışlar. Bizler de aynı amaçla yıllardan beri kullanıyoruz. Son zamanlarda arazinin yer tespitinin satışı veya kiraya verileceği yönünde söylentiler çıktı. Köy halkı olarak tedirgin olduk. Araziyi biz mera olarak kullanıyoruz. Aynı şekilde kullanmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Amaçlarının kimsenin işine engel olmak değil, seslerini duyurmak olduğunu dile getiren köy muhtarı Seylan, köyün merası olarak kullanılan araziye sahip çıkmak istediklerini ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.