Erzurum Haber Girişi : 02 Ekim 2013 20:21

KUDAKA, enerjisini güneşten alacak

KUDAKA, enerjisini güneşten alacak
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), bölgenin güneşlenme potansiyellerini göz önünde bulundurarak güneş enerjisine dayalı lisanssız elektrik üretimi ile ilgili girişimlerini hızlandırdı.
Erzurumajans-Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), bölgenin güneşlenme potansiyellerini göz önünde bulundurarak güneş enerjisine dayalı lisanssız elektrik üretimi ile ilgili girişimlerini hızlandırdı.

Bölgenin güneş enerjisi kaynağından en üst düzeyde faydalanması amacıyla 16-17 Eylül 2013 tarihlerinde Erzurum-Erzincan-Bayburt illerinde gerçekleştirilen güneş enerjisi sistemleri bilgilendirme toplantılarının ardından; bölgede farkındalığı yükselterek örnek teşkil etmesi açısından KUDAKA hizmet binasında, güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretilmesi için teknik altyapının oluşturulmasına yönelik çalışmalar başlatıldı.

Bölgede referans proje olma özelliği taşıyan bu çevreci girişim, sanayicilerin enerji maliyetlerini düşürecek adımları atabilmeleri ve şirketlere güneş enerjisinden kendi elektriğini üretmeleri için ışık tutacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • haholu 01 Ocak 1970 02:00

    İnşallah ENER`in bir çok önerisi uygulama alanı bulacak ve halkın refahı ve huzuruna kolay ve rahat yaşamına katkı sağlayacaktır.

  • Prof.Dr.Nesrin Astam YILDIZ 01 Ocak 1970 02:00

    İller arasında Erzurum` un güneşlenme oranı %95lerde.. Geciktirilmiş uygulamalar bunlar.. http://www.elektrikburada.com/...

  • Prof.Dr.Nesrin Astam YILDIZ 01 Ocak 1970 02:00

    Güneş nedir bilmeyen Almanya, geliştirdiği Güneş Enerji Santrali ile, bizim toplamda 39 Milyar Dolar ödeyeceğimiz Nükleer Santrallerden, 2.5 kat daha fazla enerji elde ediyorsa, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Santraller ile enerji elde etme gibi kirli ve çöp teknolojilere yatırım yapmamalı ve tüm enerji yatırımlarını ve projelerini Cennet Türkiyemiz`de bolca bulunan ve hiç kullanılmayan, Güneş ve Rüzgar gibi Yenilenebilir, Temiz Enerji kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması ve geliştirilmesi yönününde yapmalıdır... Haberin detayları aşağıdaki linkte mevcuttur... http://www.reuters.com/article/2012/05/26/us-climate-germany-solar-idUSBRE84P0FI20120526