Spor Haber Girişi : 10 Nisan 2013 22:43

Kulüp tarihinde ilk defa...

Kulüp tarihinde ilk defa...
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile sarı-lacivertli oyuncu Dirk Kuyt, Lazio karşısında turu geçen taraf olmak istediklerini söyledi.
Erzurumajans-Fenerbahçe ile Lazio arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş maçı öncesinde Teknik Direktör Aykut Kocaman ile oyunculardan Dirk Kuyt maçın oynanacağı Roma Olimpiyat Stadı'nda basın toplantısı düzenlendi.

İlk olarak söz alan Hollandalı Yıldız Dirk Kuyt, "Yarınki karşılaşmayı büyük bir heyecanla bekliyoruz. İlk maçtan çok iyi bir sonuç çıkardık. Yarın kimin tur atladığını göreceğiz. Yarın çok önemli bir karşılaşmaya çıkacağız. Hak eden takım bir üst tura çıkacak. Burada olmaktan son derece gurur duyuyoruz. Kulübümüz UEFA Avrupa liginde bu seviyeye ilk defa geldi. Eğer yarı finale kalmayı başarırsak çok daha iyi olacak, tek hedefimiz yarı finale kalmak" dedi.

Kuyt'ın değerlendirmesinin ardından söz alan Aykut Kocaman, "Öncelikle ilk maçı istediğimiz gibi bitirdiğimizi söyleyebilirim. Gol yemeden alınabilecek en iyi skorlardan birisini aldık. Yarın için ufak da olsa bize avantaj sağlayacak bir skor bu. Kuyt'ın da söylediği gibi önce çeyrek finali gördük, sonra ilk maçtan iyi bir sonuç çıkardık, kulüp tarihinde ilk defa yarı final görme azmindeyiz" diye konuştu.
Futbolun her sonuca açık bir oyun olduğunu söyleyen Kocaman, "Yarın çok zor bir maç bizi bekliyor. Dün akşam Real Madrid-Galatasaray maçında bunu gördük. Galatasaray 3-0'lık skorun ardından Real Madrid gibi bir takımı eliyorlardı. Kolay olmayacak ama elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Salih'le ilgili soruyu yanıtlayan Aykut Kocaman, "Yarın çıkacak kadro hakkında bir şey söylemek istemiyorum. 4-5 futbolcumuzun hastalığı var, onların toparlanması kadroyu şekillendirecek. Şu an için kadro ile ilgili bir şey söyleme şansım yok. Salih, çok büyük bir aksilik olmazsa Fenerbahçe forması altında yüzlerce maç oynayacak. Her maç Salih öncesi ve Salih sonrası diye konuşarak gerçekten çok yetenekli bir oyuncu baskı altına almamalıyız. Ruhsal olarak biraz rahat bırakmalıyız" yanıtını verdi.

İtalyan gazetecinin ırkçılık ile ilgili sorusuna Kuyt, "Irkçılık tabi ki futbolda büyük bir sorun. Buna mutlaka bir çözüm bulunmalı. Bizim bu konuda nasıl yardımcı olacağımıza geldiğimizde, bu sorunu çözmek için elimizden geleni ve üzerimize düşenleri yapmalıyız. Ama sadece biz oyuncular olarak ne yapacağımızı düşünmemizden ziyade bizden daha yukarıdaki insanların ilgilenmesi gereken bir sorun bu" yorumunu yaptı.

Kocaman ise bu soruya şu yanıtı verdi:

"Sadece futbol sahaları için geçerli olan bir şey değil bu. Evrenin hiç bir yerinde bu konunun konuşulmaması gerekiyor. Böyle bir olay yaşandığı taktirde buna vereceğimiz tepkinin sorulması bile abes. Siz bunu soru olarak soruyorsunuz."

Maçın seyircisiz oynanması ile ilgiliye soruya ise Kocaman, "Aslında bütün spor karşılaşmalarının sonuçlarına bakıldığı zaman ev sahibi ekip mutlu sona daha yakındır. Bunda taraftarın payı çok büyüktür. Karşılaşmanın seyircisiz olması ufak da olsa bize avantaj sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

UEFA'da yer almanın Fenerbahçe için önemine değinen Kuyt, "Öncelikle yarından sonrası için konuşmak istemiyorum. Konsantre olmamız gerek nokta yarınki karşılaşma. Türk takımları bu sene Avrupa'da gayet başarılı. Geçen hafta Lazio'yu 2-0 mağlup ettikten sonra Liverpool'dan eski takım arkadaşlarım beni ve takımı kutladı. Aynı zamanda aynı tebrik mesajları Hollanda'dan da geldi. Amsterdam'da ki arkadaşlarım tabiki bizi oraya bekliyorlar ama biz şu an için sadece yarın ki maça odaklandık. Yarından itibaren oynayacağımız bütün maçlar bizim için final havasında olacak" açıklamasını yaptı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.