Erzurum Haber Girişi : 04 Kasım 2011 14:24

Kurban pazarından manzaralar

Kurban pazarından manzaralar
Erzurum Hayvan Pazarı bölgedeki il ve ilçelerden getirilen kurbanlık hayvanlarla dolup taşmaya başlarken, ilginç görüntüler objektiflere yansıdı.

Erzurum Ajans-Erzurum Hayvan Pazarı bölgedeki il ve ilçelerden getirilen kurbanlık hayvanlarla dolup taşmaya başlarken, ilginç görüntüler objektiflere yansıdı.

 

Erzurum şehir merkezi Kombina Caddesi altına kurulan havyan pazarı, Kurban Bayramı`na az bir süre kala hareketlendi. Binlerce büyükbaş ve küçükbaş hayvan, Erzurum`un çevre illeri ve ilçelerinden satılmak üzere pazara getirildi. Yoğun bir kalabalığın yaşandığı hayvan pazarında, kaçan boğalar ve peşlerinden koşturan sahipleri ilginç görüntüler oluşturdu.

 

Satılan bir boğanın kamyonetle götürülmesi sırasında ise faciaya ramak kaldı. Kamyonetin kasasından adeta intihar edercesine atlamaya çalışan boğa, son anda fark edildi. Seyir halindeki kamyonet, vatandaşların uyarısı üzerine hemen durduruldu. Kamyonetin kasasından ayağını sarkıtan boğa ise sopalarla vurularak kasaya geri yerleştirildi.

 

KURBAN SATICILARININ ANGUS TEPKİSİ

 

Öte yandan kar ve soğuk havanını etkili olmaya başladığı Erzurum`da kurban satıcıları, işlerin kesatlığından ve ithal Anguslardan dert yandı. Soğuk havada ateş yakarak ısınmaya çalışan, hayvanlarının üzerine de üşümemeleri için battaniye saran besiciler, ithal Angusların satışları durdurduğunu belirtti.

 

Önceki yıllarda kurbanlık satışlarının çok iyi olduğunu ancak Angusların getirilmesiyle birlikte satışların bittiğini savunan kurban satıcıları, "Doğu`da hayvancılık bitti. Anguslar, kurbanlık satışlarını adeta bitirdi. İşler kesat. Bakan çok, alan yok çünkü Anguslar iri, cüsseli görünüyorlar. Alıcı onları tercih ediyor. Bizim hayvanlar elde kalıyor" diyerek seslerini duyurmaya çalıştı.

 

KAÇAN BOĞA ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI

 

Öte yandan Hayvan Pazarı`nda hareketli saatler yaşandı. Tekman ilçesinden Erzurum`a getirilen 1 ton ağırlığındaki boğa, kamyondan indirildikten hemen sonra sahibinin elinden kurtularak kaçtı.

 

Hayvan pazarını birbirine katan boğayı yakalamak yaklaşık 1 saat sürdü. Uzun süre "boğa timi"ni peşinden koşturan boğa, pazarda park halindeki otomobillerin de aynalarını kırdı. Önüne geçerek kendisini yakalamaya çalışan birkaç kişiyi sürükleyen hırçın boğa, hayvan pazarını adeta savaş alanına döndürdükten sonra yorulunca bir direk dibinde yakalandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.