Spor Haber Girişi : 23 Şubat 2013 11:45

Liseli şampiyon kareteciler

Liseli şampiyon kareteciler
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Liselerarası Karate İl Şampiyonası yapıldı.
Erzurumajans-Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Liselerarası Karate İl Şampiyonası yapıldı. Nefesleri kesen müsabakalarda liseli karateciler, şampiyon olabilmek için tüm kozlarını oynadı.

Karate İl Temsilcisi Ahmet Çelebi yönetiminde yapılan şampiyonada on hakem görev yaptı. Yakutiye Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonada karate severler birbirinden zevkli ve çekişmeli müsabakalar izledi. Gün boyu devam eden ve büyük bir ilgi gören Liseli Gençler Karate İl Birinciliğinde erkeklerde kata da birinciliği Erzurum Spor Lisesi’nden Samet Kaya kazandı. Kumite müsabakalarında 55 kiloda Atatürk Anadolu Lisesi’nden Burak Öztaş, 61 kiloda Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nden Serkan Bingöl, 68 kiloda Kazım Karabekir Endüstri Meslek Lisesi’nden Mustafa Burak Akbulut birinciliği kazandı. Bayanlar Kata Yarışlarında Emel Çatal Anadolu Lisesi’nden Zeynep Kökbiber birinci oldu. Kumite müsabakalarında 53 kiloda Palandöken İmam Hatip Kız Anadolu Lisesi’nden Rukiye Kurt, 59 kiloda Nenehatun Kız Lisesi’nden Zilan Durgun ve +55 kiloda Emel Çatal Anadolu Lisesi şampiyonluğu elde eden sporcular olarak birincilik kürsüsüne çıktı. Karate İl Temsilcisi Ahmet Çelebi, Minikler ve Yıldızlarda şampiyon olan karatecilerin yanı sıra dün yapılan Lise Gençler Karate İl Birinciliğinde şampiyon olan sporcuların Konya ve Samsun’da yapılacak olan Okullararası Türkiye Karate Şampiyonası’nda Erzurum’u temsil edeceklerini söyleyerek, şimdiden tüm karatecilere başarı dileğinde bulundu. Bu arada önceki gün yapılan İlköğretim Okullararası Karate İl Birinciliğinde takım olarak Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu birinci olurken, Kayak Yolu İlköğretim Okulu ikinci oldu. Mehmetçik İlköğretim Okulu ise üçüncülüğü elde etti. Liseli Gençlerde takım halinde Spor Lisesi birincilik kürsüsüne çıkarken, Kazım Karabekir Endüstri Meslek Lisesi ikinci, Palandöken İmam Hatip Kız Lisesi üçüncü oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.