Spor Haber Girişi : 25 Şubat 2014 23:15

Mancını mi Mourınho mu?

Mancını mi Mourınho mu?
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında yarın Chelsea ile karşılaşacak.
Erzurumajans-Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında yarın Chelsea ile karşılaşacak.

TT Arena'da saat 21.45'de başlayacak mücadeleyi İspanya Futbol Federasyonu'ndan Carlos Velasco Carballo yönetecek. Carballo'nun yardımcılıklarını ise Roberto Alonso Fernandez ile Juan Carlos Yuste Jimenez yapacak. Zorlu mücadele öncesi İngiliz ekibi Chelsea'nin Türk takımlarına karşı karnesinin iyi olduğu görülüyor.

Avrupa kupaları tarihinde 7. kez bir Türk temsilcisi ile karşılaşacak olan Chelsea, daha önceki 6 mücadeleden 4 galibiyet, 2 de mağlubiyet aldı. İngiliz temsilcisi 6 karşılaşmayı 2'şer maç olmak üzere Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye karşı oynadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere 11 gol gönderen Maviler, kalelerinde ise 4 gol gördü.

Chelsea ile Galatasaray daha önce 1999-2000 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında eşleşti. Londra'da oynanan ilk maçta ev sahibi Chelsea sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılırken, rövanş mücadelesini de 5-0 gibi farklı bir skorla kazandı.

Maviler 2003-2004 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise Beşiktaş ile aynı grupta yer aldı. İngiltere'de oynanan ilk maçı Beşiktaş Sergen Yalçın'ın golleriyle kazanırken, Almanya'daki rövanş karşılaşmasını ise Londra ekibi 2-0 kazandı.

İngiliz temsilcisi son olarak 2007-2008 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Fenerbahçe ile eşleşti. Chelsea, Şükrü Saracoğlu'ndaki ilk maçta 2-1 mağlup olurken, rövanşı ise 2-0 kazanarak turu geçen takım oldu.

İNGİLİZ TAKIMLARIYLA 16. RANDEVU

Galatasaray, yarınki Chelsea mücadelesi ile Avrupa kupalarında İngiliz takımlarıyla 16. kez karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılılar, İngiliz ekiplerine karşı oynadıkları 15 mücadeleden 3 galibiyet ve 5 mağlubiyet alırken, 7 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi.

MANCINI Mİ MOURINHO MU?

Galatasaray - Chelsea maçı öncesinde iki takımın teknik direktörleri Roberto Mancini ve Jose Mourinho daha önce 4 kez karşı karşıya geldi. Bu 4 karşılaşmada Mourinho, İtalyan teknik adam Mancini'ye karşı hiç kaybetmedi.

Roberto Mancini bugüne kadar yönettiği takımların başında Chelsea'ye karşı üstünlük sağlarken, Mourinho ise Mancini'nin takımlarına karşı hiç kaybetmedi.

Mancini, çalıştırdığı takımlarla Chelsea ile 11 mücadeleye çıktı. İtalyan teknik adam, Manchester City'i çalıştırdığı dönemde Chelsea ile 9 maç oynadı. Bu 9 maçın 6'sını Mancini'nin takımı kazanırken, City bu mücadelelerden 2 mağlubiyet ve 1 yenildi aldı.

Mancini ve Mourinho Premier Lig'de hiç karşılaşmazken, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde birbirlerine rakip oldular. Mancini geçen sezon Manchester City'nin başında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Mourinho'nun Real Madrid'i ile eşleşti. Mourinho'nun takımı İspanya'da oynanan ilk karşılaşmada 3-2'lik galibiyet alırken, İngiltere deplasmanından ise 1-1'lik beraberlikle ayrılmıştı. 2002-2003 UEFA Avrupa Ligi'nde Mourinho'nun çalıştırdığı Porto, kendi evinde Mancini'nin takımı Lazio'yu 4-1 mağlup ederken, rövanş mücadelesi ise golsüz beraberlikle sona ermişti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.