Kültür-Sanat Haber Girişi : 12 Temmuz 2012 16:00

Mardinli Seyyahlardan teşekkür ziyareti

Mardinli Seyyahlardan teşekkür ziyareti
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ''Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesi'' kapsamında Erzurum’a gelen Mardinli gençler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ı ziyaret ederek kendilerine gösterilen yakı
Erzurum Ajans-Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ''Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesi'' kapsamında Erzurum’a gelen Mardinli gençler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ı ziyaret ederek kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkür ettiler.
Erzurum’a giden 50 genç seyyah dört gün boyunca kent merkezindeki tarihi ve tursitik mekânları gezerek, tarihi yerler hakkında bilgi aldılar.
Mardin’den Erzurum’a giden öğrenciler ziyaretlerinin son gününde grup lideri Mehmet Ali Cankurt eşliğinde Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ı ziyaret ettiler. Çintimar’a Erzurum’da kendilerine gösterilen yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eden genç seyyahlar, Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu’nun selamlarını kendisine iletti.
Erzurum’da kaldıkları 4 günlük süre zarfında çok güzel anlar yaşadıklarını anlatan Genç Seyyahlardan Ayşan Güneş, Erzurum’un tarihi ve kültürel güzelliklerini hem gezme hem de öğrenme fırsatı bulduklarını ve Erzurum’u gezmiş olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi.
Kendileri ile birlikte farklı illerden Erzurum’u ziyaret etmeye gelen diğer öğrencilerle çok iyi kaynaştıklarını anlatan Güneş, “Bizlere bu imkanı sağladığınız için hem Erzurum’daki siz büyüklerime hem de Mardin’deki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum. Çok güzel günler geçirdik. İlk defa toplu bir şekilde böyle bir geziye çıkmıştık. Doğu bölgesini de ilk defa görme imkanım oldu. Çok güzel yerler gezdik. Erzurum’u bu kadar çok sevebileceğimi tahmin etmemiştim.” dedi.

ERZURUM’U 2 BİN ÖĞRENCİ GEZDİ

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar da Erzurum olarak, Mardinli seyyahlara ev sahipliği yapmaktan büyük bir gurur duyduklarını söyledi.
Proje hakkında da bilgiler veren Çintimar, proje kapsamında belirli periyotlarla 5 bin öğrencinin Erzurum'dan farklı illere gönderileceğini belirterek, 2 bin öğrencinin de Erzurum'da misafir edileceğini ifade etti. Projeyle öğrencilerin sosyalleştiğini vurgulayan Çintimar, öğrencilerin buz eğitimine yoğun ilgi gösterdiğine değinerek, "Çeşitli illerden gelen öğrenciler Erzurum'da 4 gün süreyle kalıyor ve biz de onları en iyi şekilde ağırlayamaya gayret gösteriyoruz" diye konuştu.
Proje programı kapsamında gençler Erzurum Atatürk Üniversitesi kampusunu gezme imkânını da buldu. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce görevlendirilen personel ve rehberler eşliğinde gezen gençler, akşam ise Kış Olimpiyatları için yaptırılan buz hokeyi salonunda paten yaptı.
Genç seyyahlar ayrıca proje koordinatörü Köksal Sönmez’i de ziyaret ederek kendisine teşekkür ettiler.
Ziyaret anısına gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ve proje koordinatörü Köksal Sönmez, kendilerine Erzurum’u tanıtıcı CD’ler hediye verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.