Spor Haber Girişi : 23 Şubat 2012 17:24

Mavi gençlik platformu istişare etti

Mavi gençlik platformu istişare etti
Erzurum’da 35 yıl aradan sonra gerçekleştirilen Bölgesel Gençlik Çalıştayı’nın yankıları tüm hızıyla sürüyor.
Erzurum Ajans-Erzurum’da 35 yıl aradan sonra gerçekleştirilen Bölgesel Gençlik Çalıştayı’nın yankıları tüm hızıyla sürüyor.
24-25 Aralık 2011 tarihlerinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin’in katılımları ile gerçekleştirilen ve Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Kayak Eğitim Kamp Merkezi’nde yapılan Gençlik Çalıştayı meyvelerini vermeye başladı.
Mayıs ayında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ankara’da organize edilecek olan Büyük Gençlik Çalıştayı’na katılmaya hazırlanan gençlerin çalıştaya sunmak istedikleri raporlarda giderek yeşillenmeye başladı. Kendilerini mavi karaterli gençler olarak nitelendiren Mavi Gençlik Platformu, Cumhuriyet Caddesi’ndeki Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile bir istişare toplantısı yaptı. Toplantıya Gençlik Merkezi Müdürü Metin Günay da katıldı.
Muhammet İkbal Bakırcı ile Burak Kazan öncülüğündeki Mavi Gençlik Platformu üyeleri, Yeni Sivil Anayasa’da gençliğin yerinin ne olması gerektiği konusunda da Büyük Gençlik Kurultayı’na rapor sunmayı hedefliyor.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın gençliğe büyük bir önem verdiğinin altını çizen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Bakan Kılıç’ın başlattığı Bölgesel Gençlik Çalıştayları’nın meyvelerini vermeye başladığını belirterek, bunun hasadının ise Mayıs ayında Ankara’da yapılacak olan Büyük Gençlik Çalıştayı’nda toplanacağını söyledi.
24-25 Aralık tarihlerinde yapılan Bölgesel Gençlik Çalıştayı’nda Erzurum’a gelen illerin sunumlarını yaptıklarını ve bu çalıştayın ardından da gençliğin sorunlarının yer aldığı dosyaların hazırlanarak, Büyük Çalıştaya’a sunucalacağını belirten Çintimar, Mavi Gençlik Platformu’nun da Bölgesel Gençlik Çalıştayı’nın önemli bir parçası olduğunu söyledi.
TEKİN’İN SÖZLERİNDEN ETKİLENDİM
G
ençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin’in “Gençliğimiz geleceğimiz değil, Gençliğimiz bizzat bugünümüzdür” sözlerinin çok güzel bir söz olduğuna ve Bakan Yardımcısı Tekin’in bu sözlerinin çok önemli olduğunu belirterek, “Evet gençliğimiz bugünümüzdür. Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç da gençlik kelimesine büyük önem veriyor. Biz de diyoruz ki, Erzurum’daki Bölgesel Gençlik Çalıştayı’nda tarlaya tohumu attık. Bu tohumlar buğday oldu, biçtik, öğüttük ve un haline getirdik, şimdi hamur haline getirdik, artık tüm marifet ekmeği yapacak ustanın elinde. İnanıyorum ki, Gençliğimizin geleceğini hep birlikte kurtaracağız” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.