Bölge Haber Girişi : 15 Ağustos 2011 13:51

Maytap minik Efe'nin avcunu deldi!..

Maytap minik Efe'nin avcunu deldi!..
Erzurum'da Ramazan ayının vazgeçilmez eğlencelerinden biri olan maytabı atmak isteyen 4 yaşındak Efe Yağız Büyük, elinde patlaması sonucu yaralandı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da Ramazan ayının vazgeçilmez eğlencelerinden biri olan maytabı atmak isteyen 4 yaşındak Efe Yağız Büyük, elinde patlaması sonucu yaralandı. Kaldırıldığı hastanede sol elinin avuç içine 4 dikiş atılan Yağız, artık maytap atmayacağını söyledi.

Merkez Palandöken İlçesi'ne bağlı Abdurrahman Gazi Mahallesi'ndeki büfeden satın aldıkları maytapları arkadaşları ile birlikte patlatan Efe Yağız Büyük'ün sevinci kısa sürdü. Fitilini ateşleyerek atmak istediği maytap elinde patlayan Efe Yağız Büyük, bir anda acı içinde kıvranarak yere düştü. Eli kanlar içinde kalan Büyük, dedesi Adnan Büyük tarafından Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Yapılan ilk müdahalenin ardından Plastik Cerrahi Servisi'nde tedavi altına alınan Efe'nin avcunun ortasına 4 dikiş atıldı. Efe Yağız Büyük'ün, orta parmağı ve çenesinden de yaralandığı bildirildi.

Bundan böyle maytap atmayacağını söyleyen Efe Yağız Büyük, "Maytapları tek tek yakıp patlatıyorduk. Fitili kısa olan bir maytabı yakıp hemen atacaktım ama elimde patladı. Çok korktum. Elim hala çok acıyor. Artık maytap atmayacağım" dedi.

Çocuklar için büyük zararı olan maytap satışlarının yasaklanmasını isteyen dede Adnan Büyük de, "Çocuğa söz geçiremedik. Çok acı bir tecrübe yaşadı. Torunumun yaşadığı sıkıntıyı diğer çocuklar yaşamasın" diye konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.