Bölge Haber Girişi : 13 Ocak 2011 15:53

MHP Genel Bşk Yrd. Faruk Bal Van'da!..

MHP Genel Bşk Yrd. Faruk Bal Van'da!..
MHP Genel Başkan yardımcısı Faruk Bal van'a gerçekleşrtirdiği ziyarette bölge sorunlarından kürt meselesine kadar pek çok konuya değindi. Bal:''hedefimiz tek başına iktidar''dedi.

Erzurum Ajans-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Türkler ve Kürtlerin bin yıldır birlikte yaşayan halklar olduğunu belirterek ayrışmanın hiçbir boyutta mümkün olmadığını söyledi.
Mersin milletvekili Akif Akkuş, Adana milletvekili Kürşat Atılgan, Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri Kamil Aydın ve Settar Kaya ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında Van'a gelen Faruk Bal, MHP İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı yaptı. İki gün Van'da kalarak sivil toplum örgütleri ve esnafla görüşeceklerini ifade eden Faruk Bal, MHP Van İl Başkanlığı'nın çalışmalarına destek olmak, bölgenin sorunlarını belirlemek ve seçimlerde Van'dan başarılı sonuçlar almak amacıyla böyle bir ziyaret
gerçekleştirdiklerini kaydetti.

 Bölgede özellikle tarım ve hayvancılığın bitirilmesinden dolayı önemli sorunların yaşandığını ifade eden Bal, Van'ın ciddi göç aldığını da söyledi. Faruk Bal, "Köylerden gelen kardeşlerimiz Van'da ciddi bir köy hayatı yaşıyor. Bir yandan şehir hayatı, diğer yandan da köy hayatı yaşayan insanlarımız ciddi sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Van bir tarım ve hayvancılık kenti. Ancak hayvancılık ciddi darbeler almıştır. Buna bağlı olarak yaşanan fakirlik Van'ın kaderi değildir. Van'da hayvancılık gibi, tarım da çökmüştür. Van'da yaşayan vatandaşlarımız artık tarım konusundaki umutlarını yitirmiştir. Bu nedenle büyük göçler yaşanmıştır. 1970'li yıllarda Van'ın yıldızı parlıyordu. Doğu'nun en parıldayan kentiydi. Ama bugün Van bu parıltısını yitirmiş. Van'ı eski haline getirmek için teşkilatımızın yapacağı çalışmalara katkı sunmak için buradayız" dedi.

"HEDEFİMİZ TEK BAŞINA İKTİDAR"

Milliyetçi Hareket Partisi olarak Van'da güçlü bir teşkilatlarının olduğunu ve geçmiş dönemlerde milletvekili bile çıkardıklarını hatırlatan Faruk Bal, "Önümüzdeki seçimlerde amacımız, tek başına iktidardır. İnsanların yolsuzluktan, yoksulluktan, işsizlikten kurtarılması gerekiyor. Van çok sayıda milletvekili ile Meclis'te temsil edilmelidir. MHP Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yoksulluğu giderecek projeleri olan bir partidir. Bu sorunlara hazırlıklıyız. Bölgenin sorunları tartışıldı.
Genel başkanımızın çok önemli çözüm önerileri oldu. Fakirliğin özellikle bölgede artmasının nedeni, devlet yatırımlarının durdurulmasıdır" diye konuştu.

 

"TÜRKLERLE KÜRTLER ET VE TIRNAK GİBİ"


MHP olarak Türkiye'deki bütün fertleri kardeş olarak bildiklerini de sözlerine ekleyen Faruk Bal, "MHP olarak Türklerle Kürtlerin bin yıldır ülkede birlikte yaşadıklarına, aynı Allah'a, aynı peygambere inanan, aynı kıbleye namaza duran insanlar olduklarına inanıyoruz. Bin yıldır birbirimizden kız alıp vermişiz. Gelenek göreneklerimiz aynı. Dokuduğumuz kilimlerin desenleri bile aynı. Türklerle Kürtler et ve tırnak gibi. Bu kültürel birliğin ayrışması hiçbir şartta mümkün değildir. İç ve dış odakların
baskıları ile Türkiye bir iç kargaşaya sürükleniyor. Yeni anayasada kültürel birliği bozacak, Türkleri ve Kürtleri ayrıştıracak bütün çalışmaların karşısında olacaktır MHP. Ancak mevcut anayasa bir ihtilal anayasasıdır. Yeni bir anayasa yapılması konusunda da MHP görüş sahibidir" şeklinde konuştu.
Yapılan basın toplantısının ardından, Faruk Bal beraberindeki partililerle esnafı ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren esnaf ziyaretinin ardından valilik önünde bekleyen polislerle tokalaşan Faruk Bal, daha sonra Van Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etmek üzere valilik makamına geçti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.