Siyaset Haber Girişi : 22 Şubat 2013 21:30

''Milliyetçilik kader birliği yapmak demektir''

''Milliyetçilik kader birliği yapmak demektir''
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiçbir Başbakan bu ülkede 'Ben her türlü milliyetçiliği ayağımın altını aldım çiğniyorum’ diyemez.
Erzurumajans-CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Demre ilçesinde de parti otobüsü üzerinden vatandaşa seslendi. Kalabalığa "Hayatınızdan memnun musunuz?' diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ektiğinizin karşılığını alıyor musunuz? Domatesin 10 yıl önceki ile fiyatı ile bugünkü yine aynı. Yapılan zam 10 yılda 20 kuruş. Gübreye elektriği yüzde yüz zam yapıldı. Kim ödüyor bu parayı siz ödüyorsunuz.Üretici ödüyor. Üreticinin hakkı var. Diyecek ki, ‘Benim alın terimi kimlere peşkeş çekiyorsun, kimler zengin oluyor’. Önce millet kazanacak önce milletin cebi para görecek. Demre’de vatandaşın yüzde 85’i borçlu. Bankalardan kredi alırdınız yüksek faiz. Tefecilere düşersiniz. Yeni bir düzene ihtiyacımız var” diye konuştu.

"MİLLİYETÇİLİK KADER BİRLİĞİ YAPMAK DEMEKTİR"


2B arazisinin bölgede çok yaygın olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bu parayla bunları alamazsınız. Başkaları alacak. Rayiç bedelleri bu kadar yüksek belirlerseniz vatandaş bunu alamaz, birileri alır. Size düşen görev, siyasal iktidara cezayı vermek, demokrasilerde cezayı siz kesersiniz, bunun makbuzu yoktur, sandığa gideceksiniz, ananızın ak sütü gibi helal hakkınızı demokrasiden ve özgürlükten yana kullanacaksınız. Hiçbir, Başbakan bu ülkede,’ Ben her türlü milliyetçiliği ayağımın altını aldım çiğniyorum’ diyemez. Biz milliyetçiliği yurtseverlik olarak görürüz. Milliyetçilik kader birliği yapmak demektir, kafatası değil, bizim öyle bir düşüncemiz yok. Bu milletin de öyle bir düşüncesi yok. Herkesin kimliğine herkes saygılıdır. Kimse komşusunun kimliğini, inancını sormaz, herkes saygılıdır. Derdimiz nedir? Derdimiz işin var mı? Aşın var mı? Siyaset halkın en duyarlı olduğu noktada olduğu yerde ayaklar altına alırım ezer demek değildir. Herkes buna milliyetçiliğe saygı duymalıdır. Biz yurtseveriz.Biz Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda nasıl mücadele ettiysek yine mücadele ederiz. Bu toplum 30 yıldır mücadele ediyorlar, bu toplum asla bölünmedi, asla bölünmeyecek” dedi.

"BEN HALKTAN BİRİYİM"

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Devlette gördüğüm hizmeti, terbiyeyle size hizmet etmek istiyorum. 7 göbeğimi araştırdılar, bir şey bulurlar mı diye. Ben halktan birisiyim. Vatandaşımı düşünürüm. Bu ülkeden neden birlikte olmuyoruz, bunun için mücadele edeceğiz. Biz ülkemizi seviyoruz, sandıkta hizmet etmek istiyoruz. Vatandaş mağdur olsun diye düşünen insanlardan değiliz. 81 ile gidiyorum, bir ülkenin Başbakanı çıkıp, siz Sivas’ın ötesine gidemezsiniz diyemez. Sen huzuru sağlamak zorunda olan kişi değil misin? Bu ülkede karnı duysun diye mücadele etmesi gereken sen değil misin? Siyasal partilerin görevi huzuru sağlamaktır. Benim de vardır, iktidarın da vardır. Biz her zaman huzurdan yana olduk, barıştan yana olduk, kan dökülmesin dedik. Huzuru ve barışı beraber getireceğiz. Sizin gücünüzle. En büyük güç halktır, halktan yana tavır takınacağım.”

Türkiye’nin saman ithal etmesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Hiç bir vatandaşımı ayırmıyorum, Türkiye'nin yeniden CHP'ye ihtiyacı var. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Türkiye barışın sesi olsun, bizim liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, herkes saygı duyar Mustafa Kemal Atatürk’e, demokrasimizi güçlendirelim, gelin hep beraber vatandaşın koyununu besleyecek samanı ithal etmek zorunda kalan iktidarı biz indirelim ve halktan yana bir iktidarı getirelim” ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.