İlçeler Haber Girişi : 18 Eylül 2012 12:00

Minare ustası 30 metre yüksekte çalıştı

Minare ustası 30 metre yüksekte çalıştı
Erzurum’un Oltu ilçesi Karabekir Mahallesindeki Yeşil Cami’nin minaresinde bulunan kırık camlar onarılırken bir taraftan da boyası yapıldı.
Erzurum Ajans-Erzurum’un Oltu ilçesi Karabekir Mahallesindeki Yeşil Cami’nin minaresinde bulunan kırık camlar onarılırken bir taraftan da boyası yapıldı.

Herhangi bir iskele kurmadan sadece beline bağladığı bir ip ve minareden sarkıttığı merdivenle minareyi boyayan Afyonkarahisarlı boya ustası 46 yaşındaki Şükrü Sandal’ın cesareti parmak ısırttı. 40 yıl önce yapılan minarenin geçen süre içerisinde tamir ve boyasını yaptırmayı düşündüklerini belirten Yeşil Cami İmam Hatibi Temel Taşçı, “Ancak, ilçemizde bunu yapabilecek birini bulamadık. Dolayısıyla devamlı ertelediğimiz minarenin tamir ve boya işi için bize gelen ustanın teklifi karşısında hemen işe koyulduk. Ustanın cesareti karşısında hem çok şaşırdık hem de korktuk” dedi.

Afyonkarahisarlı boya ustası 46 yaşındaki Şükrü Sandal ise 30 yıldır boyacılık yaptığını belirterek sürekli yükseklerde çalıştığını ve yüksekten korkmadığını söyledi. Yerden 30 metre yüksekteki minarenin şerefesinden aşağı sarkıttığı merdivenle rahat bir şekilde minareyi boyayan Sandal’ın bu cesareti görenleri şaşırttı.

30 metre yüksekte sanki yerde çalışıyormuş gibi rahat hareket ettiğini belirten Sandal, “Yüz metreye kadar yükseklerde çalıştım. Merdiveni minareden sarkıtırken aynı zamanda belimden bir iple kendimi güvenceye alıyorum. Yıllardır yükseklerde çalışmaya alıştım” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.