Spor Haber Girişi : 28 Mayıs 2012 15:15

Minikler boks il birinciliği yapıldı

Minikler boks il birinciliği yapıldı
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Alt Minikler ve Üst Minikler Boks İl Birinciliği maçları yapıldı.
Erzurum Ajans-Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Alt Minikler ve Üst Minikler Boks İl Birinciliği maçları yapıldı. 10 kulübün katıldığı Müsabakalarda sporcular birinci olabilmek için kıyasıya mücadele etti.
Türkiye Boks Federasyonu 2012 yılı faaliyet programında yer alan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Boks İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Alt Minikler ve Üst Minikler Boks İl Birinciliği Müsabakaları Palandöken Spor Salonu’nda yapıldı. Boks İl Temsilcisi Kadir Hayta ile Uluslar arası Boks Hakemlerinden Fetli Temur başkanlığında gerçekleştirilen İl Birinciliği üç gün sürdü. Müsabakaları Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Koçinoğlu ile Büyük Erkekler Milli takım yardımcı Antrenörü Mustafa Kalkan da izledi. Yolspor, Gençlikspor, Yakutiyespor, Palandöken Belediyespor, Çelebispor, Ertaylar, Tınazlıspor, Tunçkılıçspor, Beratspor ve Kocasinan Spor Kulüplerinden 26 sporcunun katıldığı il birinciliği müsabakaları 19 siklette yapıldı. 11-12 yaş grubundaki Alt Miniklerin ve 13-14 Yaş Grusundaki sporcuların nefes kesen boks maçlarını İsmail Surha, Recep İtmez, Macit Başaran, Seyfettin Batıbeyi, İrfan Değirmenci ve Burhanettin Kızılkaya gibi hakemler yönetti.
Yapılan Müsabakalarda şu sporcular birinci oldu: Alt Minikler
31 kilo Resul Yücel (Gençlikspor), 32.5 kilo Tahsin Kormkaz (Yolspor),34 kilo Bülent Kara(Tunçkılıç) , 35.5 kilo Burak Can Paluluoğlu(Yakutiye), 38.5 kilo İsa Güneş (Yolspor) 40 kilo Muhammet  Akkuş (Yakutiye), 41.5 kilo Emirhan Ademoğlu(Yakutiye),46 kilo Osman Çiftçi (Çelebi), 52 kiloda Semih Sarı(Palandöken Belediyespor), 65 kilo Ahmet Muhammet Bağaçlı (Gençlikspor).
Üst Minikler 37 kilo Ahmet Otçu(Palandöken Belediyespor), 38.5 kilo A. Samet Sağlam (Gençlikspor), 40 kilo Ömer Erdoğan(Palandöken Belediyesi), 45 kilo Talha Polat (Tunçkılıç), 43 kilo Gürkan Topçu (Tunçkılıç), 46 kilo Emrah Akçı (Palandöken Belediyesi), 48 kilo Yunus Emre Batman (Yolspor), 50 kilo Resul Aras (Yolspor), 52 kilo Ahmet Can Bingöl (Palandöken Belediyesi), 54 kilo Oğuzhan Kaygusuz (Palandöken Belediyesi), 59 kilo M. Eren Hidişoğlu (Gençlikspor), 62 kilo Erdal Uğurlu(Gençlikspor), 65 kilo Muhammet Karakaya (Ertaylar),+76 kilo Mahmut Soltay(Yolspor).

ÜST MİNİKLER SİNOP’A ALT MİNİKLER KARS’A

Erzurum’da üç gün süren müsabakalar sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi. Nefesleri kesen müsabakalar sonunda birinciliği kazanan boksörler büyük bir sevinç yaşadı. Boks il temsilcisi Kadir Hayta, Erzurum’da Alt Miniklerde birinci olan boksörlerin 25 Haziran’da Sinop’ta, Üst Miniklerde birinci olan boksörlerin 18 Haziran’da Kars’ta Erzurum’u temsil edeceğini söyledi. Hayta, “Tüm sporcularımıza şimdiden başarılar diliyoruz” dedi. Müsabakaları izleyen Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Koçinoğlu’da Erzurum’un boksta iyi bir alt yapıya sahip olduğunu belirterek, federasyon olarak Erzurum’a büyük önem verdiklerini söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.