Bölge Haber Girişi : 09 Ocak 2011 04:07

Muhteşem yüzyıla tepkiler yağdı!..

Muhteşem yüzyıla tepkiler yağdı!..
Muhteşem Yüzyıl dizisi tanıtımına başladığına söylediğiş gibi 'Olay yaratan' bir yapım ile ekranlara geldi.

Erzurum Ajans-Muhteşem Yüzyıl dizisi tanıtımına başladığına söylediğiş gibi 'Olay yaratan' bir yapım ile ekranlara geldi. Muhteşem Yüzyıl dizisi daha ilk bölüm fragmanı yayınlanmaya başladıktan itibaren RTÜK'e şikayet yağmuru başladı ve şimdi ise 'kurgu-dizi' ve 'belgesel' tartışmaları ile gündemde. Muhteşem Yüzyıl yapımcıları ise istediklerini almış gibi görünüyorlar. Reytingde 1. sırada yer alan dizi eğer RTÜK kanunu işletilerek yayından kaldırılmazsa çok ses getirecek ve izlenme rekorları yaratacak yeni bir yapım ile ekranlarda olacak.

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Osmanlı İmparatorluğu'nda Kanuni Sültan Süleyman dönemi anlatılıyor. Fakat Bülent Arınç dahil birçok muhafazakar çevreden Kanuni'nin içki ve seks düşkünü olarak gösterilmesine tepki geldi. Alkol'e uygulanan ÖTV ve sigara yasaklarını bir kenarak oymadan düşünürsek şaşırtıcı olmayan tepkiler olarak yorumlayabiliriz.

Arınç'ın tepkisi yayından kaldırtacak mı?

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın ‘’Önleyici imkanımız yasadaki milli menfaatler konusu’’ biçimindeki açıklaması dikkat çekti.

Halen yürürlükte bulunan RTÜK kanunun 25. maddesinde ‘’Milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde yahut kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması kuvvetle ihtimal dahilinde, Başbakan veya görevlendireceği bakan yayını durdurabilir’’ hükmü bulunuyor. Bu karara karşı Danıştay’da iptal davası açma hakkı da bulunuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.