Bölge Haber Girişi : 10 Mayıs 2011 15:37

Öğrenciler Başkan Bulutları terletti!..

Öğrenciler Başkan Bulutları terletti!..
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Polis Amca ilköğretim Okulu 4. sınıf öğrencilerini meclis salonun da ağırlayarak yerel yönetim dersi verdi.

Erzurum Ajans-Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Polis Amca ilköğretim Okulu 4. sınıf öğrencilerini meclis salonun da ağırlayarak yerel yönetim dersi verdi.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ilköğretim 4. sınıftaki Sosyal Bilgiler Dersi’ndeki yerel yönetim konusunu kendisi ile karşılıklı konuşarak işlemek isteyen öğrencilerle bir araya geldi. Belediyenin Meclis Salonun da yaklaşık 120 öğrencinin katıldığı buluşmada yöneltilen birbirinden değişik sorular, Başkan Bulutlara keyifli anlar yaşamasına neden oldu.

Renkli buluşmada Polis Amca İlköğretim Okulu 4. sınıfında okuyan öğrenciler Başkan Bulutlara soru sormak için birbirleriyle yarıştı. Kentte bugüne kadar yapılan çalışmalar ve gerçekleşen projeler konusunda araştırma yaparak geldikleri gözlenen öğrenciler, sorularıyla Başkan Bulutları terletti. Özellikle eğitim, çevre ve çocuklara ilişkin çalışmalar ile kentin geleceğine ilişkin yapmayı düşündükleri konusunda sorgulayıcı türden sorular Başkan Orhan Bulutları şaşırttı.

YAPILANA VE ÇEVRENİZE SAHİP ÇIKIN…

Eğitim ve sağlığın doğrudan görev ve sorumlulukları arasında olmadığını dile getiren Başkan Orhan Bulutlar, “Fakat bu iki konu da benim önceliğim. Çünkü eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentlerin çok hızla geliştiğine inanıyorum. Sosyal ve Kültürel faaliyetler kapsamın da öğrencimize ücretsiz tiyatro, kitap gibi hizmetlerimizin yanı sıra gelen talepler doğrultusun da okullarımızın bahçe asfaltı ve çevre düzenlemelerini belediyemiz yapıyor. Okullarımızın diğer ihtiyacını gücümüz ölçüsünde karşılamaya çalışıyoruz. Ayrıca belediyemizin üzerin de en hassas olduğu konunun başında sağlıklı bir çevre geliyor. Bunun için de sizler den yardım istiyorum çevrenize ve yapılanlara sahip çıkın.” Dedi.

Öğrencilerin kendisiyle ilgili çocukluğundan başlayıp, neden belediye başkanı olmak istediğine kadar değişik sorularından memnun olan Başkan Bulutlar, buluşmayı şu sözlerle noktaladı: “Öğretmenlerinize ve büyüklerinize soru sormaktan asla çekinmeyin, korkmayın. Yapılanlara ve çevrenize sahip çıkın koruyun ve kolayın çünkü bu şehir ve ülke sizlerin” diye konuştu.

Daha sonra Polis Amca İlköğretim Okulundan gelen yaklaşık 120 öğrenciye ve öğretmenlere belediyenin kültür serisi olarak hazırlanan kitaplar hediye edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.