Spor Haber Girişi : 04 Ocak 2013 11:46

Öğrencilere kickboks dersi

Öğrencilere kickboks dersi
Narman Lisesi’nde felsefe öğretmeni milli kick bokscu Derya Adıgüzel, öğrencilerine kick boks öğretiyor.
Erzurumajans-Narman Lisesi’nde felsefe öğretmeni milli kick bokscu Derya Adıgüzel, öğrencilerine kick boks öğretiyor.

Narman ilçesinde bulunan Narman Lisesi’nde felsefe öğretmeni Derya Adıgüzel, öğrencilerine kick bosk dersleri veriyor. Daha önce kick bosk dalında milli sporcu olduğunu ve çeşitli yarışmalarda dereceye girdiğini belirten Adıgüzel, “1987 Adana doğumluyum 2001 yılında dövüş sporlarına başladım 2004 yılında Türkiye muay thai şampiyonasında birinci olup Çek Cumhuriyeti’nde katıldığım Avrupa şampiyonasında üçüncü oldum. 2005 yılında Rusya da Dünya Kick Box Şampiyonası’nda üçüncü oldum. 2006 yılında Portekiz de Avrupa üçüncüsü oldum 2007 de uluslar arası Ahmet Cömert Box Turnuvası’nda yarıştım fakat derece elde edemedim. Çukurova üniversitesi felsefe grubu öğretmenliğinden 2010 yılında mezun oldum Niğde üniversitesi besyo yüksek lisans yapıyorum mücadele sporcularında kaygı ve dindarlık ilişkisi tezim devam etmekte. İkinci kademe kick box antrenörlüğü 2 kademe Muay thai hakemliği olduğumdan Narman Lisesi’nde ‘okullar hayat bulsun’ projesi kapsamında öğrencilerime kick box öğretmeye başladım yaklaşık bir aydır süren çalışmalara 5 ile 15 öğrenci katılımıyla kursumuz devam etmektedir. Malzeme eksikliği sebebiyle katılımımız az düzeyde yaptığım çalışmaların boşa gitmemesi için elimden geleni yapıyorum. Erkek öğrenciler, kız öğrencilere nazaran daha az katılıyor kursa, katılan öğrenciler yurtta kalan öğrencilerden oluşuyor. Öğrencilerim hem stres atıyor hem de spor yapıyorlar. Derslerinde de daha başarılı oluyorlar. İnşallah emeklerim boşa gitmez, öğrencilerimi müsabakalarda görmek istiyorum” dedi.

'Okullar hayat olsun' projesi kapsamında kick bosk kursuna giden Büşra Baştuğ isimli öğrenci ise, “Derya hocamızın milli sporcu olunca çok sevindik. Kick boks’u sadece televizyondan izliyorduk. Şimdi ise öğrenmeye başladık göründüğü kadar zor ve tehlikeli bir spor dalı değilmiş aksine çok eğlenceli bir spormuş. Derya hocamızı çok seviyoruz bizleri böyle bir spora yönlendirdiği için hocamıza teşekkür ediyoruz fakat kick boks dalında başarılı olmamız için çalışmamız lazım. Malzeme olmadığından fazla öğrenemiyoruz, bizlere malzeme yardımı yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Okul müdürü Fevzi Akan ise okullarında milli bir sporcunun okullarında öğretmen olduğu için mutlu olduklarını belirtti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.