İlçeler Haber Girişi : 03 Temmuz 2012 11:30

Oltu'da eşekli protesto

Oltu'da eşekli protesto
Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Ayvalı köyü sakinleri arazilerinde devam eden baraj çalışmasını yürüten firmaya tepki göstermek üzere köy meydanında eşekli protesto yaptı.
Erzurum Ajans-Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Ayvalı köyü sakinleri arazilerinde devam eden baraj çalışmasını yürüten firmaya tepki göstermek üzere köy meydanında eşekli protesto yaptı. Ters bindikleri eşeklerle köy meydanında tur atan köylüler, baraj çalışmaları nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, firma yetkililerine seslerini duyurmaya çalıştı.
Defalarca uyarmalarına rağmen firmanın gece-gündüz çalışmalarına ve dinamit patlatmalarına tepki gösteren köylüler, “Baraj çalışmaları nedeniyle geceleri uyku dahi uyuyamaz olduk. Firma yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde hiç olmazsa geceleri çalışmalarına ara vermelerini istedik. Hatta bu konuda ilçe kaymakamlığıyla bile görüştük. Buna rağmen hem gündüz hem de gece çalışmalar devam ediyor. Geceleri köyün ortasından geçen iş makinelerinin çıkardığı seslerden ötürü çocuklarımız dahi korkar oldu. Sorumsuzca dinamit patlatmaları evlerimizin duvarlarında çatlaklara neden oldu. Birçok eve oturulmaz raporu verilmesine rağmen yetkililerden herhangi bir yardım göremedik” şeklinde konuştu.
Köy sakinlerinden Ali Çelik, son bir yıldır çalışmalar nedeniyle sularının çamur aktığını belirterek, “Tünellerden çıkan ve dereye akan suyu ne hayvanlarımız içebiliyor ne de bu suyu meyve ve sebze bahçelerimizde kullanabiliyoruz. Kime başvurduysak henüz bir sonuç alamadık. Bir yıldır, bizleri oyalayıp duruyorlar” dedi.
Ayvalı köyü sakinlerinden Abdullah Çelik ise istimlak yapılan yerlerle ilgili usulsüzlükler yapıldığını öne sürerek köylülerin mağdur edildiklerini söyledi. Köyün çalışmalar nedeniyle adeta çamur deryasına dönen sokaklarında çocuklarının oyun oynamak zorunda kaldığını belirten Çelik, “Çamur ve kirli sular yüzünden çocuklarımızın hasta olmasından endişe ediyoruz. Psikolojimiz bozuldu. Kime müracaat etsek, dikkate alınmıyoruz. Bazen dinamit taşıyan araç, üstü açık bir şekilde köyün ortasından gelip geçiyor. Hiçbir önlem almadan, kimseyi ciddiye almadan çalışmalarını sürdürüyorlar” diye konuştu.
Çalışmalar nedeniyle meyve ve sebzesiyle tanınan köyün bu unvanını yitirdiğini dile getiren köylüler, meyve ağaçları ve sebze fidelerinin tozdan görünmediğini belirterek, bu yıl yeterli ürün alamadıklarını, böyle giderse bir-iki yıl içerisinde meyve ağaçlarının büyük çoğunluğunun kuruyacağını dile getirdi.
Bu arada yine köy sakinlerinden Yunus Demir, patlamalar yüzünden oturduğu evin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu aktarırken firma yetkililerini haberdar etmesine rağmen durumuna kayıtsız kaldıklarını öne sürdü.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.