Spor Haber Girişi : 21 Kasım 2011 14:20

Oltu`da taekwondo başarısı

Oltu`da taekwondo başarısı
Erzurum’un Oltu İlçesi’nde sportif etkinlikler kapsamında Taekwondo çalışmaları ücretsiz olarak sürdürülüyor.
Erzurum Ajans-Erzurum’un Oltu İlçesi’nde sportif etkinlikler kapsamında Taekwondo çalışmaları ücretsiz olarak sürdürülüyor. Oltu ilçe kapalı spor salonunda yaklaşık 8 yıldır devam eden çalışmalar bu sezonda büyük katılımla devam ediyor.

Genellikle ilköğretim çağındaki öğrencilerin devam ettiği taekwondo çalışmaları beraberinde başarıyı da getiriyor. İlçede resmi lisanslı sporcular yetiştirmeye devam ettiğini söyleyen Taekwondo Antırönörü Sıtkı Toksoy, Teakwondo uzak doğu sporları içerisinde sistemi felsefesi olan bir spor dalı olduğunu belirterek, her gün antrenmanda önce bayrağa sonra hocaya saygının gösterildiği rutin çalışmaların yapıldığını dile getirdi.

Oltu’da 8 yıldır yapmış oldukları çalışmalarda yüzlerce lisanslı sporcuya sahip olduklarını anlatan Toksoy, “Buda bizim için onur kaynağıdır. Haftada üç gün süren antrenmanlarda öğrencilerimize temel kuvvet, fizik, kondisyon, beceri ve dayanıklılık kazandırıyoruz. Yıl boyunca devam eden çalışmalara dönem dönem katılımlar her geçe gün artmaktadır. Okullarda sınav stresi yaşayan öğrencilerimize bir nevi nefes alma fırsatı sunuyoruz” dedi.
“Spor etkinlikleriyle amacımız çocuklarımızın kişiliklerinin şekillenmesi, kendine güvenmesi, sağlıklı yaşama ve beslenmeye destek olmaktır” diyen Toksoy, “Çalışmalarımızda sevgi saygı, birlik ve beraberlik ruhunu geliştirmeye çalışıyoruz. İlçede taekwondo sayesinde birçok öğrenci internet kafelerinden ve kötü alışkanlıklardan uzaklaşmış oluyorlar.” Diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.